Hoofdrollen Het was Zondag in het Zuiden

Eerste cast leden Het was Zondag in het Zuiden

De producenten van Het was Zondag in het Zuiden hebben de eerste hoofdrollen van de spektakelmusical bekendgemaakt. Renée van Wegberg, Suzan Seegers en Victor Lammertijn zijn in juli en augustus 2023 te zien in de musical over de Limburgse overstromingen in het Openluchttheater De Doolhof in Tegelen.

Toneelgroep Maastricht en De Maaspoort presenteren de spektakelmusical Het was Zondag in het Zuiden. Hij is te zien van 19 juli tot en met 20 augustus 2023.

Twee grote Limburgse musicalsterren in een musical over Limburg

Producent en regisseur Servé Hermans: “Na dertien jaar zijn Renée van Wegberg en Suzan Seegers weer samen te zien in een musical. Twee grote Limburgse musicalsterren samen in een musical over Limburg in Limburg. Wat een eer!”

Producent Leon Thommassen: “Aanstormend talent Victor Lammertijn past met zijn Vlaamse tongval en humorvolle vertolkingen perfect in onze productie. Hij neemt de rol van Wouter voor zijn rekening. Als aanstaande vader bereidt hij zich voor op de belangrijkste rol die hij in zijn leven gaat vervullen.”

Lees meer over de voorstelling Het was Zondag in het Zuiden

‘Zo bijzonder!’

“Zo bijzonder dat ik mee ga spelen in een musical zo dichtbij bij mijn geboortedorp. En dat met de liedjes van Rowwen Hèze!”, vertelt Renée van Wegberg. “Die heb ik mijn hele jeugd gezongen, dus dat voelt echt als thuiskomen. Ik speel Sarah, een onverschrokken, ambitieuze journaliste van Omroep Limburg. Zij is bij het rampgebied ter plaatse en doet verslag van de gebeurtenissen, die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. En dan is er onverwacht ook nog ruimte voor de liefde. Heel leuk om deze rol te gaan spelen.’

Suzan Seegers vult aan: “Ik stuiter van geluk dat ik na het succes van Dagboek van een Herdershond opnieuw meespeel in een musical waarin Limburg een grote rol speelt. Én in regie van Servé Hermans, dat maakt me dolblij. In het script van Allard Blom speel ik Irene, de oudere, hoogzwangere zus van Renée. Ik woon in het buitenland en kom terug naar Limburg omdat ik me grote zorgen maak over onze ouders die in het overstromingsgebied wonen.”

Publiekslieveling

De meest verrassende hoofdrol is wellicht Victor Lammertijn. Hij deed mee aan het tv-programma Op zoek naar Danny en Sandy waarin hij tijdens de finale net naast de hoofdrol in Grease greep. “Omdat ik als regisseur bij de productie Grease betrokken ben, keek ik met een meer dan gemiddelde interesse naar de tv-uitzendingen”, vertelt producent en regisseur Servé Hermans.

“Victor werd in no time een publiekslieveling. Hij viel op door zijn spelkwaliteit, humor, uitstraling en Vlaamse tongval. Toen hij het in de finale net af moest leggen tegen de uiteindelijke winnaar heb ik geen moment getwijfeld en hem direct een rol aangeboden in Het was Zondag in het Zuiden. In de rol van Wouter heeft hij alle ruimte om al zijn kwaliteiten te presenteren in zijn eerste grote musical’, aldus Hermans.

Eerste cast leden Het was Zondag in het Zuiden

Over Het was Zondag in het Zuiden

19 december 1993. Het is een zondag in het zuiden, niks aan de hand. In Limburg maakt niemand zich zorgen over de aanhoudende regen en overstromingen in de Ardennen. Ze leven al eeuwen met de Maas. Ze kennen de gevaren. Denken ze. Totdat het hoge water de provincie binnenstroomt. In een paar dagen tijd staan grote delen van Limburg onder water. 12.000 mensen worden geëvacueerd. Het hoogwater verwoest veel, maar verbindt de Limburgers ook. Iedereen helpt. Iedereen komt samen. Zoiets zou eens in de paar honderd jaar gebeuren, maar niets is minder waar. In 1995 gebeurt het opnieuw en in 2021 nogmaals. Limburg leeft met het hoogwater, want het zal weer komen. Dat is slechts een kwestie van geduld.

De locatie is het Openluchttheater De Doolhof in Tegelen. Het was Zondag in het Zuiden is slechts 20 keer te zien. De kaartverkoop is gestart via www.hetwaszondaginhetzuiden.nl.

Fotocredits: Bjorn Frins en @vue.photo

Leuk om te lezen