In de kerstvakantie naar het theater 2018

In de kerstvakantie naar het theater 2018

Wat te doen in de kerstvakantie 2018? dan gaat u naar het theater natuurlijk! Er zijn ieder jaar vele verschillende voorstellingen om tijdens de kerstdagen en kerstvakantie te gaan zien! De kerstdagen staan helemaal in het teken van gezelligheid, vrienden en familie. In de sfeervolle theaters kunt u genieten van een musical, cabaretvoorstelling of komedie. Wat dacht u van een theaterconcert of speciale kerstvoorstelling.

Hieronder hebben wij enkele leuke #TIPS voor u uitgelicht om naar het theater te gaan in de kerstvakantie, neem snel een kijkje!

#TIP1: Een Winterse Familiemusical speelt woensdag 26 december in het ATLAS Theater Emmen

Met een mix van avontuur, muziek, magie en humor krijgt ‘Toms Magische Speelgoedwinkel’ het jonge publiek ongetwijfeld op het puntje van de stoel. In de familiemusical maken we kennis met Tom en zijn prachtige, kleurrijke speelgoedwinkel. Elke avond als de lichten doven en de klok slaat, komt het speelgoed tot leven en wordt Tom de superheld Hercules, die de wereld beschermt tegen al het kwaad. Maar dan verschijnt de jaloerse vijand Hades en moet Tom al zijn krachten gebruiken om zijn ‘thuis’ te redden. Zo laat hij zien dat iedereen, groot of klein, een superheld kan zijn. Lees meer over de voorstelling Toms Magische Speelgoedwinkel.

Kijk of er nog kaartjes zijn en geniet van deze Familiemusical in het ATLAS Theater.

#TIP2: Marcel Hensema in Martiniplaza Groningen

Mijn Vrede (Noord Nederlands Toneel) “Groningen kan dit jaar kiezen: met kerstmis naar de Martinikerk óf naar MartiniPlaza. In MartiniPlaza krijgt het publiek het enige echte kerstverhaal te horen”, aldus Marcel Hensema.  Marcel Hensema geeft in deze hilarische en hartverwarmende voorstelling zijn versie van het kerst- en het scheppingsverhaal. Hij voert het publiek door een labyrint van verhalen: God die wel van een Hooghoudtje houdt, Adam en Eva in mien toentje, juf Marjon uit Sappermeer, de omhooggevallen Jitske uit Haren, het meisje Minne, sterreporter Alfred Venema en de Hensemaatjes komen voorbij. Een knotsgekke en hartverwarmende voorstelling voor het hele gezin!

Kijk of er nog kaartjes zijn en geniet van deze een avond cabaret in Groningen!

#TIP3: 26 december Kruistocht in spijkerbroek in het Posthuistheater in Heerenveen.

Kruistocht in SpijkerbroekBeleef het tijdloze avontuur van ‘Kruistocht in Spijkerbroek’. Naar het beroemde boek van Thea Beckman, voor iedereen vanaf 7 jaar. Gespeeld door het Nationaal Jeugd Musical Theater, bekend van Oorlogswinter en Peter Pan. De vijftienjarige Dolf stapt als proefpersoon in een tijdmachine en belandt in de Middeleeuwen. Daar komt hij middenin een kinderkruistocht: achtduizend kinderen te voet op weg naar Jeruzalem. De reis is lang, zwaar en gevaarlijk, maar Dolf gebruikt zijn moderne kennis om de kinderen te helpen over hoge bergen, bij ziektes en wanneer rovende ridders aanvallen. Lees meer over de voorstelling Kruistocht in spijkerbroek.

Kijk of er nog kaartjes zijn en geniet van deze voorstelling in Friesland!

#TIP4: Vrijdag 28 december Bumba en het Magische Wonderboek (1+) in Deventer Schouwburg

Studio 100 brengt de liefste clown ter wereld terug naar het theater! Daar wil jij met je kleine Bumba-fan vast bij zijn. Samen met Bumba en zijn vriendjes op avontuur, wat zeggen we: op een feestelijk avontuur!

Kijk of er nog kaartjes zijn en geniet van deze voorstelling in Gelderland!

#TIP5: Was getekend, Annie M.G. Schmidt in Het DeLAMAR theater Amsterdam

Ga voordat het te laat is want de musical stopt nog naar Was getekend, Annie M.G. Schmidt het is een #aanrader lees onze recensie maar eens #extratip 

Kijk of er nog kaartjes zijn en geniet van deze voorstelling in hartje Amsterdam!

#TIP6: 25 december The Color Purple in het Chassé Theater in Breda

De musical The color purple vertelt het tijdloze levensverhaal van drie zwarte vrouwen in een tijd waar slavernij is afgeschaft, maar de gevolgen nog sterk voelbaar zijn. Celie bevrijdt zich uit een leven vol armoede en geweld. Ze komt op voor haar persoonlijk geluk, geholpen door haar schoonzusje Sofia en zangeres Shug Avery. Een meeslepende zoektocht naar liefde, saamhorigheid en het glorieus overwinnen van tegenslagen, wat bij uitstek past bij de feestdagen.

Kijk of er nog kaartjes zijn en geniet van deze voorstelling in Noord-Brabant!

Vier Jaargetijden met Angela SchijfDeze dag speelt ook Angela Schijf en de acht musici van het Vivaldi Consort in het Chassé theater! In deze voorstelling neet Angela ouders en kinderen mee op een avontuurlijke reis, dwars door de Vier Jaargetijden, naar een sprookjesachtige wereld vol avontuur! Lees meer over de voorstelling Vier Jaargetijden met Angela Schijf

Kijk of er nog kaartjes zijn en geniet van deze voorstelling!

Uiteraard is dit een kleine greep uit de vele voorstellingen en de vele theaters waar je naar toe kunt gaan tijdens de kerstdagen en de kerstvakantie. Kijk bij de theaters en provincie naar keuze en bekijk de programmering van de theaters. Voor jong en oud, met z’n tweeën of met het gezin er zit vast iets voor u bij! Weet u nog niet wat te doen? Kijk ook eens op Wattedoenvandaag voor de leukste uitjes!

WIJ WENSEN U FIJNE FEESTDAGEN!

Leuk om te lezen