KAF theater Almere

Esplanade 10, 1315 TA Almere | 036 845 5555 | Google maps

KAF Almere

Het gebouw van KAF theater is ontworpen door de Japanse architecten Kazuyo Sejima en Ryue Nishizawa van architectenbureau SANAA.

Theatergebouw

Er is gekozen voor een gestileerde eenvoud waarbij transparantie en licht voorop staan.

De ligging van het gebouw, schijnbaar drijvend op het Weerwater en grenzend aan Stadshart Almere, zorgt voor veel lichtinval en fraaie uitzichten over het Weerwater. De schouwburg beschikt over drie zalen namelijk; de Grote Zaal, daarbij bevindt zich een hoge Foyer, dan heb je de Middenzaal, deze zaal heeft een Trapfoyer en een Patiofoyer.

Naast de Middenzaal is er ook nog de Kleine Zaal aansluitend met een kleine foyer. Naast deze zalen beschikt de Schouwburg ook nog over een panoramafoyer en een Waterfoyer voor een prachtig uitzicht. De avond begint en eindigt met een gezellig drankje in Theatercafé Waterfront in KAF theater.

KAF Theater

KAF programmeert een breed programma aan theatervoorstellingen en popconcerten. Van bekende cabaretiers tot intieme toneelvoorstellingen, van meeslepende musicals tot live muziek. In het programma komt meer aandacht en ruimte voor (commerciële) festivals en voor projecten in samenwerking met Almeerders, maar ook eigen theaterproducties ontwikkelen en/of initiatieven uit de stad ondersteunen.

KAF Academie

In KAF ACADEMIE kunnen jonge Almeerders hun creatieve talenten verder ontwikkelen. Hier ga je aan de slag onder begeleiding van inspirerende professionals. Wat dacht je bijvoorbeeld van workshops, masterclasses, voorstellingen, discussiepanels en evenementen op het gebied van muziek, dans, toneel, games en art? KAF ACADEMIE geeft je de kans om je talenten op een verrassende en inspirerende wijze te ontwikkelen en biedt je een podium om te laten zien wat je in huis hebt.

KAF Expo

Met inspirerende tentoonstellingen, presentaties en excursies werpen en delen we vanuit KAF EXPO een nieuwe blik op de stad. Almere is ook de jongste architectuurstad van Nederland en daar zijn we trots op! KAF EXPO organiseert daarom bijzondere projecten over onder andere architectuur, stedenbouw en landschap.

KAF Citylounge

Bij een ontspannen avond uit hoort een hapje en een drankje. Ons horecateam ontvangt je gedurende de hele dag en avond graag in onze nieuwe KAF CITYLOUNGE. We wijzen je de weg en beantwoorden al je vragen. Daarnaast ben je voorafgaand, in de pauze en na de voorstelling van harte welkom bij één van de bars voor een hapje en een drankje. Samen met onze medewerkers zorgen we voor een volledig verzorgde avond uit met arrangementen voor in de pauze of na afloop bijvoorbeeld.

Agenda KAF theater Almere

De Agenda heeft jaarlijks een groot diversiteit aan voorstellingen. Houdt u van dans, cabaret of gaat u voor musicals, in de agenda van het theater vindt u vast een leuke voorstelling.

bekijk-de-programmering

 

 

Contactgegevens KAF theater

Esplanade 10
1315 TA Almere
Telefoon: 036 – 845 55 55
info@kaf.nl

Website KAF Almere

Leuk om te lezen