LUX Nijmegen

Mariënburg 38 – 39 | 6511 PS Nijmegen| Google maps

LUX Nijmegen

Onafhankelijk en vrijzinnig podium in Nijmegen voor nieuwe ontwikkelingen in kunst, cultuur en media.

LUX Nijmegen

LUX biedt ruimte voor spraakmakende programma’s, van arthouse films en vlakkevloertheater, tot dans, muziek, debat en gesprek, en alle combinaties daarvan. Daarnaast is er ook een bruisend en gastvrij café-restaurant, waar je kunt flexwerken, samenkomen, en kunt napraten over films en voorstellingen.

Uitgedaagd om anders te kijken

Bovenal is LUX onafhankelijk en vrijzinnig, en continu in beweging. Met zijn kleinschalige en vernieuwende programmering hopen zij hun bezoekers te inspireren. Uit te dagen. Andere perspectieven te bieden. Anders te kijken. Naar jezelf en de wereld.

Met zijn programmapijlers film, podium en debat bieden ze een kritisch platform, waarin kunst en wetenschap, maatschappelijke thema’s en uitdagende en grensoverschrijdende ontwikkelingen centraal staan. Om dit te bereiken werken ze samen met een groot aantal (maatschappelijke) partners, waaronder de Radboud Universiteit, Radboud Reflects, Driestroom en Spectrum. Daarnaast werken ze samen met Nijmeegse culturele partners, mediaorganisaties, theatermakers en lokale en nationale collega filminstellingen als Movie Machine en EYE Amsterdam.

Agenda LUX Nijmegen

Onafhankelijk en vrijzinnig podium in Nijmegen voor nieuwe ontwikkelingen in kunst, cultuur en media.

Contactgegevens LUX Nijmegen

Mariënburg 38 – 39
6511 PS Nijmegen
Telefoon: 024 38 16 859

 Bezoek de website

c

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.