Marjolijn van Kooten

Marjolijn van Kooten geboren in Amsterdam in 1971 groeide op in het Noord-Hollandse Zaandam.

Opleiding

Na haar MEAO, HEAO studeerdeze aan de UvA. Al snel volgde ze haar hart en deed ze auditie voor de Amsterdamse TheaterAcademie, waar ze in 2010 afstudeerde. Tijdens het afstudeerproject produceerde Marjolijn haar eerste cabaretvoorstelling ”Wanneer word ’t leuk?”. Inmiddels is ook haar tweede voorstelling ”in principe wel” waarmee ze langs veel theaters in Nederland reist ook een succes.

Over de voorstelling In principe wel

We hebben allemaal wel wat. Marjolijn heeft paniekaanvallen. En is toch gelukkig. Nou ja, zo nu en dan. Wat is er mooier dan geluk te delen? Met iedereen die ook wel wat geluk kan gebruiken. Van Kooten trakteert! Na het zien van deze voorstelling ben je in balans, voer je diepgaande gesprekken, onderhoud je warme vriendschappen, lees je drie kranten en vind je daar iets zinnigs van, heb je twee x per week liefdevolle seks en, bovenal, bent je tevreden. In principe. In scherpe conferences en ontroerende liedjes deelt Marjolijn van Kooten haar originele, hoopvolle blik op de wereld.

Prijzen

Marjolijn won op het Concours om de Wim Sonneveldprijs 2010 op het Amsterdams Kleinkunstfestival de tweede prijs.

Recensies

De Volkskrant: ‘Van Kooten heeft de lach aan haar kont hangen.’ Trouw: ‘De ironie en zelfspot druipen er vanaf’… ‘…combinatie van Kaandorp en Dorrestijn…’ Bron: Marjolijn van Kooten

Leuk om te lezen