MATZER Theaterproducties

matzer theaterproducties

MATZER Theaterproducties is een compact en ondernemend theatergezelschap rondom artistiek leider Madeleine Matzer. MATZER is gevestigd in de Verkadefabriek in ‘s-Hertogenbosch.

De missie van MATZER

Vanuit de Verkade fabriek maken ze bij Matzer transparant en gelaagd theater, dat midden in de maatschappelijke werkelijkheid staat. Hun theatertaal is herkenbaar en toegankelijk, vertrouwd en vernieuwend. bij Matzer streven ze ernaar een nieuw publiek voor de voorstellingen te genereren en te behouden. Met deze voorstellingen bestrijken ze het hele Nederlandse theaterbestel, van festival tot grote zaal.

Onderscheidend

MATZER maakt onderscheidend, authentiek en persoonlijk theater, vanuit de overtuiging dat een voorstelling een intense beleving kan zijn voor een zo divers mogelijk publiek. De acteurs zijn mensen van vlees en bloed, waarmee je je als toeschouwer kunt verbinden. MATZER is overtuigd van de noodzaak van theater als ontmoetingsplaats voor inzicht, reflectie en wezenlijk contact: tussen acteurs, tussen personages en publiek, maar ook tussen toeschouwers onderling.

MATZER streeft naar theater dat ongemakkelijk mag zijn omdat het ons confronteert met de beperkingen van zijn eigen perspectief, maar dat ook heilzaam en verbindend is.

Dat wil MATZER bereiken met de keuze voor de thema’s, met de voorstellingen en met activiteiten als bijvoorbeeld MATZER op Zondag, de opvolger de Kunstdienst.

MATZER profileert zich op het snijvlak van gesubsidieerd theater en vrije productie en werkt daartoe samen met onder meer Bos Theaterproducties. MATZER streeft er naar met een zo efficiënt en klein mogelijke organisatie zo optimaal mogelijk te produceren.

Sinds 2009 word MATZER structureel gesubsidieerd door de gemeente ‘s-Hertogenbosch, de Provincie Noord-Brabant en het Fonds voor de Podiumkunsten.

MATZER is volop in beweging en barst uit z’n voegen van de ambities en plannen.

Producties Matzer

  • De Academie voor Utopisch Denken
  • De Ontbijtclub
  • Matzer over de vloer
  • Het Politieke

Deze voorstellingen zijn in vele theaters te zien in heel Nederland!

Contactgegevens Matzer Theaterproducties

Voor vragen, bezoeken en opmerkingen kun je Matzer goed bereiken.

Matzer Theaterproducties
Boschdijkstraat 45
5211 VD ‘s-Hertogenbosch
Telefoon: 073-6900908
E-mail

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link