Theater Den Bosch

Theater Den Bosch,ook wel ‘s-Hertogenbosch genoemd, dé plek voor een heerlijk avondje uit. U vindt er onder andere Theater aan de Parade en De Toonzaal.

Deze mooie plaats in de provincie Noord-Brabant heeft daarnaast nog veel meer leuke en interessante dingen te bieden, zoals het Noordbrabant Museum en het Jheronimus Bosch Museum. Bekijk hieronder meer informatie over de theaters in ‘s-Hertogenbosch.

Op zoek naar een theater in een specifieke plaats of stad?

Theater Den Bosch of bekijk ook theaters in: Bergeijk, Bergen op Zoom, Breda, Cuijk, Eersel, Eindhoven, Etten-Leur, Gemert, Helmond, Nuenen, Oosterhout, Roosendaal, Son, Tilburg, Uden, Valkenswaard, Veldhoven, Vught en Waalwijk. Of bekijk alle theaters in Noord-Brabant.

Theater De Toonzaal

Aan de Prinsbernhardstraat in het centrum van Den Bosch vindt u theater De Toonzaal. Het is een sfeervolle concertzaal waar elk jaar zo’n 120 concerten staan geprogrammeerd. Denk bij deze concerten niet alleen aan klassieke muziek, er worden hier verschillende genres geprogrammeerd.

Het afwisselende programma trekt een gevarieerd publiek en is daardoor geliefd bij jong en oud. Wat dacht u van een avondje klassiek, jazz of pop? Naast concerten is De Toonzaal ook beschikbaar voor verhuur voor zakelijke en particuliere klanten. Er vinden regelmatig culturele en informatieve bijeenkomsten plaatsen, maar ook trouwerijen en privéconcerten. De Toonzaal is van alle markten thuis!

Verkadefabriek ‘s-Hertogenbosch

Zoals de naam waarschijnlijk al doet vermoeden, is de Verkadefabriek een oude koekjesfabriek. Het gebouw is in 2002 omgebouwd tot cultureel centrum en het is gevestigd aan de Boschdijkstraat in Den Bosch. Het wordt wel dé culturele ontmoetingsplek van Den Bosch genoemd. Jaarlijks worden er meer dan 6.000 activiteiten georganiseerd.

Van cabaret tot theater en van debat tot film, u kunt overal voor terecht in De Verkadefabriek. Het theater is elke dag open en u vindt er twee theaterzalen, een clubzaal, vijf filmzalen en een café-restaurant. Naast theatervoorstellingen en films worden er ook geregeld festivals georganiseerd zoals Theaterfestival Boulevard, Geen Daden Maar Woorden Festival en de Nederlandse Cabaretdagen. Ook is het de thuisbasis van de toneelgezelschappen Theater Artemis en Matzer Theaterproducties.

Theater aan de Parade ‘s Hertogenbosch

Bij Theater aan de Parade kunt u terecht voor de mooiste theatervoorstellingen. U vindt er een grote theaterzaal met ruim 90 zitplaatsen, ook is er een filmzaal, evenementenzaal en kleinere zalen voor bijvoorbeeld zakelijke evenementen. Elk jaar wordt Theater aan de Parade bezocht door meer dan 300.000 bezoekers die genieten van een avondje uit.

Ze kunnen hier onder andere terecht voor cabaret van bijvoorbeeld Guido Weijers, Ronald Goedemondt en Lenette van Dongen. Ook concerten, opera, dans en toneelvoorstellingen staan hier op het programma.

Op deze pagina van Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop. 

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.