Theater Gooiland Hilversum

Emmastraat 2, 1211 NG Hilversum | 035 744 0115 | Google maps

Schouwburg Gooiland

Een avondje dansen in glanzende cocktailjurk en driedelig pak. In een pluche stoel genieten van een toneelvoorstelling. Na afloop een glas champagne drinken in een van de zitjes van het Grand Café. Begin vorige eeuw was het gloednieuwe Gooiland voor de theater- en muziekliefhebbers the place to be. Of zoals architect Jan Duiker, die Gooiland ontwierp, zijn complex zo krachtig en trots omschreef; de ‘cultuur, uitgaans- en gastvrijheidsmachine’.

Modern en mondain

Het inmiddels monumentale complex Gooiland met schouwburg, hotel en evenementenlocatie tekende Jan Duiker in opdracht van de Amsterdamse elite die begin vorige eeuw de drukke hoofdstad verruilde voor de rust en het groen in het Gooi. Ze vonden het hier heerlijk wonen maar misten het bruisende uitgaansleven. Met Gooiland kregen Hilversum en het Gooi in 1936 hun eigen bruisende uitgaanscentrum.

Duiker, die groot fan was van de architectuurstijl Het Nieuwe Bouwen, ontwierp een complex met veel licht, lucht en openheid, ruimten die in elkaar overlopen, lichte kleuren en licht natuursteen. En veel details in roodkoper. Kenmerkend zijn de grote ramen met slanke stalen kozijnen en de ronde vormen die overal terugkeren. In de plafonds van het grand café en de schouwburg. En natuurlijk het karakteristieke glazen Duikertorentje bij de achteringang van het theater.

Intimiteit

Ruim tachtig jaar na de opening van Gooiland zijn de deuren van Theater Gooiland nog steeds geopend voor voorstellingen. De artiesten die bij ons optreden roemen de intimiteit van onze schouwburg. Ze voelen zich hier thuis. Een compliment waar we trots op zijn. Net als op de originele handbediende trekkenwand die nog steeds in gebruik is.

Wil je je avond compleet maken? Kom dan overnachten in Gooiland Hotel, het eerste Dutch Brand Hotel van Nederland. Strakke en moderne zakelijkheid. Licht en lucht. Luxe maar niet pocherig. Maak je geen zorgen, dat is niet kil. Dat is werelds en hip. Warm word je bij ons onder je dekbed. En die komt van de Hema. Oer-Hollands en gewoon ouderwets goed. Net als alle andere Nederlandse merken die je in ons hotel tegenkomt.

We ontvangen je graag in ons mooie theater!

Agenda Theater Gooiland

Een zeer gevarieerd bod aan voorstellingen staan ieder theaterseizoen van Theater Gooiland in hun programmering.

bekijk-de-programmering

 

 

Contactgegevens Theater Gooiland

Emmastraat 2
1211 NG Hilversum
035-6212331

Website

Leuk om te lezen

Op deze pagina van Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop. 

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.