mugmetdegoudentand

Mugmetdegoudentand

Het eigenzinnige Amsterdamse theatergezelschap met nieuw Nederlands repertoire.

Mugmetdegoudentand is een eigenzinnig Amsterdams theatergezelschap dat al meer dan dertig jaar succesvol theater en af en toe televisie maakt. Grote successen voor de groep waren de televisieseries Hertenkamp en TV7 en theatervoorstellingen als Meepesaant, Fifty Fifty, Hannah en Martin, Sinaasappelstraat en Kunsthart. Het 25-jarig jubileum van de Mug werd gevierd met een eigen glossy vol verhalen en foto’s van het wereldberoemde fotografenduo Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin. Haar dertigste verjaardag vierde de Mug in Stadsschouwburg Amsterdam met een meerdaags Mugfestival vol voorstellingen, (film)previews, debatten en een fotoveiling.

Onderscheid

De groep maakt nieuw Nederlands repertoire dat de tijdgeest met persoonlijke stem beschrijft. Ze vindt het daarbij van essentieel belang dat theater onderscheid probeert te maken tussen de ene mening en de andere, tussen werkelijkheid en projectie, tussen vorm en inhoud, verstand en onderbuik en tussen hoofd- en bijzaak. Het artistieke team van Mugmetdegoudentand bestaat uit Joan Nederlof, Marcel Musters en Lineke Rijxman.

“Als het Muiderslot en de Afsluitdijk tot het nationaal erfgoed behoren, dan mag het theatergezelschap Mugmetdegoudentand ook wel eens op die lijst. Met daarbij een grote foto van Lineke Rijxman. In Groningen konden we zaterdag weer eens meemaken wat een goeie actrice dat is. Geen opsmuk, gewoon raak.” DAGBLAD VAN HET NOORDEN **** 2018

“Mugmetdegoudentand slaagt er wederom in een min of meer klassieke situatie tot basis te maken van een eigenzinnige kijk op het moderne leven.” TROUW ***** 2016

“Mugmetdegoudentand verdient een pluim, want het bewijst zich met deze even amusante als intelligente productie opnieuw als ideale chroniqueur van onze tijdgeest. Dat ze dit al dertig jaar met een constante kwaliteit volhouden is onvoorstelbaar knap.” SCÈNES ***** 2015.

“Theater dat op een zo vrolijke en toch ook inhoudelijke manier naar de eigen wereld (en de belangen daaromheen) kijkt, dat zie je niet zo vaak.” DE VOLKSKRANT **** 2015.

Klik hier voor meer informatie over mugmetdegoudentand. 

Leuk om te lezen

Op deze pagina van Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop. 

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.