Musicals theaterseizoen 18-19

Musicals theaterseizoen 18-19

Musicals zijn misschien wel de meest populaire voorstellingen in de Nederlandse theaters. Ook in theaterseizoen 18-19 staat er werkelijk waar weer van alles op stapel! De Nederlandse musicalliefhebber kan zijn/haar hart volledig ophalen. Natuurlijk heeft Stage Entertainment weer wat moois op de planning staan, maar uiteraard hebben bijvoorbeeld ook De Graaf & Cornelissen Entertainment en Jon van Eerd’s Pretpakhuis leuke musicals op de agenda staan. Lees hieronder over de leukste musicals van theaterseizoen 18-19.

The Addams Family

Dé bijzondere musical waar misschien wel de meeste mensen naar uitkijken in theaterseizoen 18-19: The Addams Family! Combineer een sterrencast, prachtige decors, een live orkest en spectaculaire effecten met een griezelig verhaal en je hebt een topproductie in handen! Het is dit seizoen de grootste reizende productie van ons land. Onder andere Pia Douwes, Tony Neef en Johnny Kraaijkamp. Mis deze bloedstollende, passievolle en macabere musical niet!

MAMMA MIA!

MAMMA MIA! is in theaterseizoen 18-19 dé topmusical van Stage Entertainment. Deze musical combineert een komisch en energiek liefdesverhaal over alleenstaande moeder Donna en dochter Sophie met ABBA’s grootste hits. Deze musical zal te zien zijn in het Beatrix Theater in Utrecht.

Evita

De Graaf & Cornelissen Entertainment brengt in het nieuwe theaterseizoen de musical Evita weer op de planken. Iedereen kent waarschijnlijk wel het verhaal over de jonge Eva Duarte die het schopt van tweederangs actrice tot first lady en machtigste vrouw van Argentinië. Deze voorstelling is weer een nieuwe, groots opgezette versie van de bekende musical van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber met o.a. de hits Don’t Cry For Me Argentina en You Must Love Me. Brigitte Heitzer speelt weer de hoofdrol!

Nog veel meer musicals theaterseizoen 18-19

Er zijn nog veel en veel meer musicals te bewonderen in het nieuwe theaterseizoen. The Lion King, Soldaat Van Oranje en Was Getekend, Annie M.G.Schmidt gaan allemaal sowieso nog een tijdje door in het nieuwe seizoen. Nieuwe producties zijn onder andere Op Hoop Van Zegen met Mariska van Kolck, Bill van Dijk en Joke de Kruijf en Charley met meester van de lach Jon van Eerd.

STENT Producties brengt in het nieuwe seizoen de musical Stil In Mij, over vijf twintigers die elkaar na de middelbare school uit het oog zijn verloren. Het is een voorstelling over verwachtingen, vriendschap en het zoeken naar je identiteit, dat voor iedereen herkenbaar zal zijn. KemnaSenf brengt All Stars de musical op de planken met o.a. Jim Bakkum en Kees Boot, naar de succesvolle film en serie. Een must-see voor jong en oud, verdediger of aanvaller, vrouw of man. Een feelgood musical over volwassen worden, vriendschap en vasthouden aan onbezorgde voetbaluurtjes op de zondagmorgen. Andere aanraders zijn de musicals Soof, The Color Purple en Expeditie Eiland. Neem ook een kijkje bij ons totaaloverzicht van musicalvoorstellingen.

Musicals theaterseizoen 18-19 voor kinderen

Uiteraard worden ook de kinderen niet vergeten als het aan komt op musicals in theaterseizoen 18-19! Natuurlijk heeft Van Hoorne Entertainment weer een leuke sprookjesmusical geproduceerd. In dit seizoen staat Sita weer in de hoofdrol in de musical De Kleine Zeemeermin. Duik mee in dit eeuwenoude verhaal waarin de kleine zeemeermin verliefd wordt op een knappe mensenprins. Het is alweer de elfde sprookjesvoorstelling van Van Hoorne en we weten zeker dat alle kinderen hiervan weer ontzettend zullen genieten!

Een aanrader is ook Smurfen de Musical. Een maand lang zijn deze kleine blauwe wezentjes te bewonderen in verschillende theaters door het land. Natuurlijk zijn onder andere Smurfin, Grote Smurf, Brilsmurf én natuurlijk Gargamel te zien in deze voorstelling! Voor de kleintjes is er ook nog Pipo en de Piratenprinses, in deze voorstelling ontmoeten avontuur, muziek en humor elkaar in een waar spektakel voor de hele familie! Voor de oudere kinderen is er Schuld Thrillermusical, naar de bestseller van Mel Wallis de Vries. Onder andere Wieneke Kolpa-Remmers en Ridder van Kooten zijn in deze productie te zien. Spannend!

Leuk om te lezen