Naar het theater in de meivakantie 2018

Naar het theater in de meivakantie 2018

Naar het theater in de meivakantie 2018? Dat is een uitstekend idee! Er staan talloze voorstellingen geprogrammeerd in de theaters in Nederland in deze periode. Nieuwsgierig welke? Kunt u wel wat tips gebruiken voor voorstellingen in de meivakantie 2018? Bekijk hieronder een aantal leuke aanraders, speciaal voor u op een rijtje gezet. Er is voor ieder wel iets leuks te bezoeken!

Meivakantie 2018

De meivakantie valt op hetzelfde moment voor elke regio. In 2018 vindt deze plaats van 28 april tot en met 6 mei. Wel kunnen sommige scholen naast deze week nog een week extra vrij geven. Waarom gaat u niet eens gezellig naar het theater in de meivakantie 2018, ook een ontzettend leuk en bijzonder uitje met de kinderen. Bekijk de onderstaande voorstellingen voor inspiratie!

The War of the Worlds

Naar het theater in de meivakantie 2018Jeff Wayne’s muzikale versie van The War of The Worlds debuteert nu in de Nederlandse theaters! In de meivakantie 2018 is deze voorstelling onder andere te bekijken in Martiniplaza in Groningen. Deze legendarische science fiction rockmusical heeft als ingrediënten een 10-koppige live-band, spectaculaire special effects, rockmuziek, science fiction, een boek van H.G. Wells en honderdvijftig geprojecteerde tekeningen. War of the Worlds vertelt het verhaal over een aanval van bloeddorstige wezens van Mars die de mensheid proberen uit te roeien. Het verhaal is in het Nederlands maar de muziek wordt met de originele Engelse tekst uitgevoerd. Denk aan hits als ‘Brave New World’, ‘Forever Autumn’ en natuurlijk ‘The Eve Of The War’. In de rol van journalist neemt Bert Heerink het publiek mee naar een tijd waarin hij, als jonge man, terecht kwam in deze intergalactische oorlog. Verwoeste steden, tevergeefse tegenaanvallen, vluchtende mensen en uiteindelijk de vernietiging van de buitenaardse wezens…
Lees hier meer over de spectaculaire musical The War of the Worlds.

Grimm 8+

Naar het theater in de meivakantie 2018In het Chassé theater in Breda is op woensdag 2 mei de voorstelling Grimm van ISH & de Junior Company van Het Nationale Ballet te bekijken. Deze voorstelling stelt een spectaculaire reis in een grimmige sprookjeswereld voor. Twee jongens belanden in een fantasiewereld, waar ze onder andere Rapunzel, Sneeuwwitje, Assepoester, de heks en andere sprookjesfiguren ontmoeten. Ze raken verwikkeld in een avontuur waarin allerlei elementen uit sprookjesverhalen zich mengen. Een soort van ‘the best of’ van de sprookjes van Grimm. Een aanrader!
Bekijk hier meer info over de voorstelling Grimm 8+.

Tournee Herman van Veen

Naar het theater in de meivakantie 2018Op woensdag 2 mei staat Herman van Veen in Stadstheater Arnhem. Wie is er nu niet bekend met Herman van Veen? Hij zingt, schrijft, componeert, speelt viool en is ook nog eens de geestelijk vader van het wereldberoemde eendje Alfred Jodocus Kwak. Er verschenen van zijn hand meer dan 180 cd’s, 25 dvd’s 80 boeken! Hij is nu te zien in de theaters.
Lees alles over de tournee van Herman van Veen!

Andere theatervoorstellingen in de meivakantie 2018?

Bovenstaand vindt u natuurlijk maar enkele voorstellingen uitgelicht. Ze zijn een kleine greep uit het aanbod. Heeft u meer zin in iets anders? Of staan deze voorstellingen niet bij u in de buurt geprogrammeerd? Er zijn natuurlijk nog veel meer voorstellingen te bezoeken. Bekijk hier meer leuke voorstellingen!

Wij wensen u alvast een fijne voorstelling!

[rwp-review id="0"]

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link