Openluchttheater Huininkmaat Winterswijk

Morsestraat 5, 7101 JA Winterswijk | Google maps

Openluchttheater Huininkmaat Winterswijk

Openluchttheater Huininkmaat is gevestigd in het Huininkmaatbos, achter het Huininkmaatpark in Winterswijk. Na de Tweede Wereldoorlog was er behoefte aan ontspanning en cultuur. Er was toen in Winterswijk een gebrek aan een goede accommodatie voor toneelgroepen en orkesten. Uit deze behoefte is openluchttheater Huininkmaat opgezet. In 1949 werd het theater gebouwd, maar in 1957 werden de deuren alweer gesloten.

In de loop der jaren is het openluchttheater enkele keren weer in gebruik genomen en vervolgens weer gesloten. Sinds 2007 is Huininkmaat weer volledig in gebruik en prachtig opgeknapt.

Er werden 350 zitplaatsen gerealiseerd en sindsdien vinden er geregeld leuke evenementen plaats. Zoals veel openluchttheaters zijn er natuurlijk in de zomermaanden meer activiteiten dan in de winter.

Agenda Openluchttheater Huininkmaat

Van leuke toneelstukken door regionale theatergezelschappen tot een open air festival met leuke bands, u kunt hier terecht voor een gevarieerd programma!

bekijk-de-programmering

 

Contactgegevens Openluchttheater Huininkmaat Winterswijk

De Huininkmaat 6 7101 JJ Winterswijk
Telefoon: 0543 – 515363

Website Openluchttheater Huininkmaat

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.