Producent Robin de Levita blijft geloven in musical Sky

Producent Robin de Levita blijft geloven in musical Sky

Producent Robin de Levita blijft geloven in musical Sky
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling

Producent Robin de Levita schaamt zich niet voor de Borsato-musical Sky, waar hij na krap drie maanden de stekker uit moest trekken. Het stuk was maar twaalf weken te zien in Theater Amsterdam en trok tegen zijn verwachtingen in te weinig publiek.

“Soms lopen dingen niet zoals je wel had gehoopt”, legt hij uit. ,,Sky is zo’n project. De reacties van het publiek waren euforisch, dat bleek uit al onze publieksenquêtes en de commentaren op sociale media. Maar desondanks hebben we niet goed duidelijk kunnen maken wat het stuk nou precies was. We hebben in Nederland gefaald om het publiek te bereiken. Dat is heel frustrerend.”

Musical SKY 3D

Producent Robin de Levita blijft geloven in musical SkyDe producent is hard bezig met partijen in het buitenland die de voorstelling in Londen of New York willen gaan opvoeren. ,,Er heerst daar een automatische nieuwsgierigheid naar nieuwe producties.” Ook het label ‘Borsato’ heeft netto niet geholpen. ,,Veel mensen hebben het stuk voor mijn gevoel door de muziek van Marco geen eerlijke kans gegeven. Maar laten we reëel blijven: een compleet nieuwe productie is niet eenvoudig tot een succes te maken.”

De meeste oorspronkelijke theaterproducties mislukken, stelt De Levita. ,,Dit is het risico van het vak. Ik ben met Sky nog lang niet klaar. Ondanks dat we het publiek niet konden overtuigen te komen vind ik de voorstelling zelf zeer geslaagd.”

ANNE

De producent zit niet bij de pakken neer. Hij is druk bezig met de voorbereidingen voor de Hunger Games-musical, die eind 2017 in Londen in premiere moet gaan. En hij legt de laatste hand aan een nieuwe voorstelling die in de nabije toekomst in Theater Amsterdam is. De toneelvoorstelling Anne, over het leven van het joodse meisje Anne Frank, werd daar zondagavond 31 juli voor de laatste maal gespeeld. Anne was bijna 2,5 jaar te zien.

Zijn musical Soldaat van Oranje blijft ondertussen onverminderd volle zalen trekken. Het stuk, dat elke avond speelt in de Theaterhanger in Katwijk, is inmiddels bijna aan zijn zesde verjaardag toe en staat daarmee op eenzame hoogte in de Nederlandse theatergeschiedenis.

Bron + afbeelding: AD.nl

Producent Robin de Levita blijft geloven in musical Sky
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

 

 

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link

Pin It on Pinterest

Deel pagina