Recensie Bloedverwanten – Vergetelheid

Recensie Bloedverwanten - Vergetelheid

Het nieuwe theaterseizoen 2015-2016 gaat bruisend en vooral sfeervol van start. In veel theaters zijn er premières van musicals, toneelvoorstellingen, nieuwe cabaretshows en ook kindervoorstellingen.

We zijn aanwezig in de Leidse Schouwburg in Leiden. Kemna Casting en Senf Theaterpartners presenteren de Toneelvoorstelling Bloedverwanten

Leidse Schouwburg

Leidse Schouwburg rode loperWe zijn in een prachtig theater waar de rode loper klaar ligt. Na een hartelijke ontvangst komen we in de sfeervolle foyer waar we alvast een beetje in de stemming kunnen komen voor wat komen gaat.
Zodra de bel gaat weet iedereen met gemak zijn/haar plaats te vinden en zien we in de prachtige zaal op het podium het decor van een vakantiehuis, de voorstelling kan beginnen.

Bloedverwanten Vergetelheid

Het toneelstuk Bloedverwanten ‘Vergetelheid’ neemt met 4 hoofdrolspelers op het toneel de zaal mee in de verwikkelingen rond de familie De Winter uit de succesvolle tv-serie.

Scene bloedverwantenAnton (Derek de Lint) wil zich terugtrekken in het vakantiehuis waar hij van plan is een roman te schrijven. Echter is hij daar niet alleen. Iris (Saskia Temmink) gaat haar vader achterna omdat ze tal van vragen heeft en vooral haar vader nodig heeft in het familiebedrijf.

Anton die juist wat rust wil om een boek te gaan schrijven, krijgt die rust niet. Want ineens verschijnen ook zijn vrouw (Henriette Tol) en vriendin Fien (Tanja Jess) die hun zorgen uitspreken naar Anton. Anton lijdt langzaam aan dementie maar verkeert in volkomende ontkenning.

De gemoederen laaien net als in de serie hoog op als iedereen zijn best doet om de greep op het leven te hervinden.

Bloedverwanten scene2Als Anton aankondigt dat hij de inspiratie voor z’n roman heeft gehaald uit een fotoboek van voor de oorlog van Esthers familie waarop een overleden oom veelvuldig voorkomt met Esthers moeder, laaien de gemoederen extra hoog op.

Iris vindt dat ze faalt als moeder en op haar werk, Fien weet niet meer wat ze met haar leven moet zonder Anton. En Esther wil Anton het liefst zo snel mogelijk mee naar huis nemen. De hele voorstelling had zomaar een aflevering van de serie kunnen zijn. De personages in Bloedverwanten cirkelen constant om elkaar heen, soms is er steun, maar soms staan ze ook lijnrecht tegenover elkaar.

Het hele toneelstuk zit gewoon goed en vakkundig in elkaar. De spelers hebben de zaal geroerd en zonder moeite meegenomen in het toneelspel.

Voor de producenten was het een uitdaging om een serie ten tonele te brengen. Voor het publiek was het een verhaal zo uit de serie.
Bekijk hier meer informatie over de voorstelling Bloedverwanten.

Foto: Bob Bronshoff