Theaterseizoen 2015-2016

Theaterseizoen 2015-2016

Theaterseizoen 2015-2016. Ook in theaterseizoen 2015-2016 staan er weer talloze mooie voorstellingen op de planning van de Nederlandse theaters. Het nieuwe theaterseizoen start na de zomervakantie, meestal in september.

Of u zich nu verheugt op de nieuwe voorstellingen op het gebied van cabaret, dans, musical of bijvoorbeeld toneel, elke theaterliefhebber kan in theaterseizoen 2015-2016 zijn hart ophalen! Op onze website kunt u terecht voor een uitgebreid overzicht van talloze theatervoorstellingen die in 15-16 op de podia staan.

Opening van theaterseizoen 2015-2016

In vrijwel elke Nederlandse provincie vieren verschillende theaters de opening van het nieuwe theaterseizoen met feestelijke activiteiten.

Soms is er bijvoorbeeld een previewavond waarop geïnteresseerden als eerste de nieuwe brochure af kunnen halen en hun bestelformulieren in kunnen leveren. Ook worden de nieuwe voorstellingen gepresenteerd en vaak vindt er ook een previewvoorstelling plaats.

Bekijk hier de theaters per provincie:

DrentheGroningenFrieslandOverijsselGelderlandNoord-HollandZuid-HollandNoord-BrabantLimburgUtrechtZeelandFlevoland

Nieuwe voorstellingen in 2015-2016

In het nieuwe theaterseizoen staan er weer vele voorstellingen in de planning. Wat dacht u bijvoorbeeld van de nieuwe musical The Bodyguard? Deze musical is gebaseerd op de film uit 1992 met in de hoofdrollen Whitney Houston en Kevin Costner. Deze voorstelling is in het nieuwe theaterseizoen in het Beatrix Theater in Utrecht te zien. Deze grote musical wordt gepresenteerd door Stage Entertainment.

Ook brengt Stage Entertainment de swingende ‘musical Grease‘ weer naar de Nederlandse theaters. Van Lambaart Enterainment brengt Baantjer weer naar de theaters. De Tweeling de Nederlandse musical gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Tessa de Loo.

Musical Beauty and the Beast

Beauty and the Beast musicalEen andere topper die Stage Entertainment weer op de planken brengt is de musical Beauty and the Beast. Deze musical was in 2005 en 2006 ook al in Nederland te bekijken, toen werd de hoofdrol gespeeld door Chantal Janzen. Beauty and the Beast zou eerst een reizende musical worden die door theaters in heel Nederland te zien zou zijn. Later werd bepaald dat deze musical waarschijnlijk vast in het AFAS Circustheater komt te staan.

Voorstelling over Willem Ruis

willem-ruis-thumbJanke Dekker Producties komt met een voorstelling over het leven van Willem Ruis. De première hiervan is in november 2015 in Haarlem. Het wordt een spraakmakende theatervoorstelling over Willem Ruis, de koning van de Nederlandse televisiewereld van 1976 tot 1986.

Andere nieuwe voorstellingen in 2015-2016

Ook Dommelgraaf & Cornelissen Entertainment heeft weer een prachtige voorstelling op de planning staan, de intieme muziekvoorstelling Het Meisje Met Het Rode Haar. Deze voorstelling vertelt het verhaal van één van de grootste verzetsheldinnen van Nederland: Hannie Schaft. De hoofdrollen worden vertolkt door Roos van Erkel en Jim Bakkum.

Daarnaast presenteert DommelGraaf & Cornelissen Entertainment nog 3 nieuwe voorstellingen.

Ook Jon van Eerd heeft zijn eigen productiemaatschappij genaamd ‘Het Pakhuis’ en gaat naar de theaters met zijn komedie Harrie Babba.

Uiteraard worden er nog veel meer nieuwe voorstellingen gepresenteerd in 2015-2016, waaronder De Klokkenluider van de Notre Dame van OpusOne, De Gelaarsde Poes van RO theater en De Gelukkigste Dag met Johnny de Mol. Of wat dacht u van de toneelvoorstelling Intouchables. Maar er zijn er nog veel meer! Bekijk hier alle theatervoorstellingen.

Cabaret

Ook veel cabaretiers komen in het nieuwe theaterseizoen met nieuwe producties of ze gaan in reprise. Wat dacht u bijvoorbeeld van Jandino, Joep Onderdelinden en Lenette van Dongen of cabaret duo’s Maartje en Kine en Yentl en de Boer. Voor een avond genieten en gegarandeerde lachsalvo’s neemt u een kijkje bij de cabaretvoorstellingen

Kindervoorstellingen

Uiteraard wordt er ook gedacht aan de allerkleinste theaterliefhebbers. Neem uw kids mee naar nieuwe voorstellingen van Van Hoorne Entertainment bijvoorbeeld. Wat dacht u van Suske & Wiske of Rapunzel? Maar ook Wickie de Viking en het Sesamstraat theater kunt u in veel theaters van Nederland bekijken.

De populaire voorstellingen van Kabouter Plop en Buurman en Buurman zijn ook in het nieuwe theaterseizoen in de theaters te vinden. En voor echte sprookjes gaat u natuurlijk naar het Eftelingtheater voor de voorstelling Pinokio.

Bekijk meer kindervoorstellingen en geniet met u kind(eren) in het theater!

Dansvoorstellingen

Het Nationale Ballet heeft in het nieuwe theaterseizoen meerdere producties voor u in petto! Maar ook de Chippendales en Conny Jansen laten u van leuke dansvoorstellingen genieten in het theater.

Koop kaarten voor het nieuwe theaterseizoen

Weet waar je kooptAl voor de zomerstop brengen de meeste theaters hun nieuwe seizoensgids uit. Dat is ook in het seizoen 15-16 het geval. U kunt dan in de voorverkoop al kaarten bestellen, vaak kunt u dan ook nog eens profiteren van een speciale vroegboekkorting. Wilt u kaarten kopen, koop deze dan bij de kassa in het theater of via de officiële theaterwebsite. Bekijk hier meer informatie over het kopen van theaterkaarten.

Recensies

Wij plaatsen over veel voorstellingen en theaters recensies. Wilt u weten wat wij van de voorstellingen en het theater vinden? Lees dan onze recensies.

U leest het, het theaterseizoen 2015-2016 heeft veel leuke voorstellingen voor u in de Nederlandse theaters!

We zien u graag terug in de theaters.