Recensie Boeing Boeing!

boeing boeing recensie

Het is de eerste Try-out van de nieuwste komedie van Theater van de Klucht. Theater van de Klucht maakt ieder theaterseizoen een eigen theaterproductie en dit theaterseizoen is dat de komedie Boeing Boeing!

Deze allereerste Try-out is in Theater de Winsinghhof in Roden. Theater van de Klucht wil ieder theaterseizoen met grote namen en aanstormende talenten hun voorstellingen maken.

Klucht Boeing Boeing!

Een klucht is een toneelstuk welke gekenmerkt wordt door overdreven en vooral komische situaties. In een klucht staan vaak overspel, goedgelovigheid en dronkenschap als meestvoorkomende thema’s centraal. Boeing Boeing! werd ook in 2009 zeer succesvol opgevoerd in de Nederlandse theaters. In deze nieuwe versie van Boeing Boeing! spelen;

  • Arijan van Bavel
  • Mariska van Kolck
  • Bas Muijs
  • Sabine Beens
  • Wieneke Remmers
  • Femke van Assouw

Recensie Boeing Boeing!

De kleine maar sfeervolle zaal in De Winsinghhof is deze woensdag avond goed gevuld. Het podium staat vol met meubels en er staan 3 reiskoffers paraat. Het verhaal gaat over een rijke vrijgezel (gespeeld door Bas Muijs). Hij beleeft de tijd van zijn leven met verschillende stewardessen. De norse huishoudster (gespeeld door Mariska van Kolck) keurt de alledaagse activiteiten van de piloot af, maar moet ook naar zijn pijpen dansen. Het verhaal gaat in rap tempo net als alle problemen die ontstaan als er een nieuw vluchtschema in het leven wordt geroepen.

De cast gaan van de hot naar her op het podium en de verwarring is groot en de hilariteit is daardoor nog groter. Het is een klein podium maar daar weet de cast wel raad mee. Ook al is dit de eerste Try-out wij vernemen er niet heel veel van. De cast is erg professioneel en speelt met alle gemak met elkaar. De lol en enthousiasme spat er vanaf! Als je met Arjan Bavel (beter bekent als Adje) samen speelt snapt iedereen dat de slappe lach niet weg kan blijven.

Daarom was het in de pauze wellicht dringen bij de toiletten. 🙂 Bij de bar ging het lekker vlot voor ieder die wat wilde drinken (kaartje inclusief pauze drankje) en iedereen had zin in de 2e akte! Zodra de zaal weer gevuld is kon de 2e akte beginnen en was de chaos van de vrijgezelle piloot nog groter dan voor de pauze. Na afloop kreeg de cast dan ook heel verdienstelijk een staande ovatie voor deze eerste Boeing Boeing! Voor het publiek was het deze woensdag avond genieten met een grote G!

Wilt u een avondje lachen totdat het pijn doet? Dan is Boeing Boeing! een echte aanrader!

Agenda Boeing Boeing!

Er zijn na deze avond nog een aantal Try-outs gepland in theaters door heel Nederland waaronder in;

  • Agora Theater
  • Nieuwe Nobelaer
  • CC Cascade

Na de Try-outs is de première op maandag 23 januari in de Rijswijkse Schouwburg. Na de première speelt Boeing Boeing! nog in veel theaters van Nederland. Lees meer over de voorstelling van Boeing Boeing!

Weet waar u koopt! koop uw kaartjes bij het theater

Helaas, er zijn geen video’s beschikbaar.

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

 

 

 

Theaters in Nederland