Recensie Cirque Stiletto 3

In de vorige editie Cirque Stiletto oogstten de Wëreldbänd veel lof met hun prachtige optredens. Wij gaan vanavond een kijkje nemen in Groningen, in de Martiniplaza zijn we benieuwd naar de voorstelling Cirque Stiletto 3 dit maal met Leading Lady Karin Bloemen.

Martinplaza Groningen

Martiniplaza is een groot gebouw met veel faciliteiten zo is het bijvoorbeeld ook het thuishaven van Donar. Zij spelen hier de thuiswedstrijden. Zo niet vandaag want vandaag komt Karin Bloemen met Cirque Stiletto 3 naar het Noorden van Nederland.

Vlak voor het theaterseizoen 2015-2016 startte was de verbouwing van vooral het theatergedeelte ook helemaal klaar. Bij binnenkomst wordt je hartelijk begroet door de gastvrouwen van de Martiniplaza. We zien uiteraard onze theaterkrant die gretig aftrek neemt. We komen in de ruime foyer waar we nog even een kopje koffie kunnen nuttigen alvorens de deuren naar de grote zaal open gaan. De zaal lijkt niet geheel gevuld maar het publiek heeft er heel veel zin in.

Cirque Stiletto 3

Komt dat zien, komt dat zien! is het eerste wat de zaal te horen krijgt. Karin Bloemen bedankt het publiek voor de komst naar het theater en en laat ons, meevoeren in de wonderbaarlijke wereld van Cirque Stiletto 3 waarin alles mogelijk is!

Karin-BloemenVergezeld door 4 aantrekkelijke dansende mannen zijn we gelijk aangenaam verrast. De Stiletto Dancers!

  • Sander Bos
  • Dennis de Haan
  • Sjoerd Hermens
  • Jeffrey Zwaan

dragen de leading Lady op hun handen.

Karin zwiert niet zelf aan de trapeze of is de durfal van de show. (ze zegt het maar meteen) maar ze neemt je telkens in de meest prachtige overdreven creaties mee in de show. Met cabaret, Chansons en Comedy vult ze de avond moeiteloos. Zo verteld ze onder andere het verhaal van Koodrapje en vertaald ze op humoristische wijze het liefdes lied van special guest Lady Lala MC Callan.

Wëreldbänd

De hele show wordt omlijst door de Wëreldbänd.

  • Willem van Baarsen
  • Jon Bittman
  • Rogier Bosman
  • Sanne van Delft
  • Ro Krauss
  • Frank Wardenier

Met deze zes muzikale alleskunners die gezamenlijk ruim vijftig instrumenten bespelen, worden we constant verrast. De Wëreldbänd weet het publiek ook te triggeren, en heeft alle scils om moeiteloos ons bijvoorbeeld de regen na te bootsen. Het is een komische, muzikale fratsengroep. Ze ogen wellicht wat duf maar ze zijn superenergiek!

De show neemt ons mee naar verschillende landen met dito kledij en vooral die van Karin Bloemen extravagant en van de dansers soms erg pikant. Zo zijn we in Duitsland, Italie en in Amerika het maakt de groep niets uit, dat maakt het tot een vermakelijk geheel.

Special Guests

Act Cirque Stiletto 3De show start na het welkomswoord van Karin Bloemen gelijk met een spectaculaire act van Duo Unity, het duo is bekroond op het festival Cirque du Demain Parijs 2015 met hun show Cyr Wheel vermaken ze het publiek. Tegelijk zet het duo met hun optreden de show op een hoog level.

Niet alleen de Italiaanse drag queen Lady LaLa McCallan of te wel Daniele Pacini zingt de sterren van de hemel.
Karin Bloemen kan er zelf ook wat van!

Lala McCallan

LaLa McCallan is een personage dat wordt gespeeld door de Italiaanse zanger/acteur Daniel Pacini. Met zijn indrukwekkende stem, die een bereik heeft van Lala Mc Callanmeer dan drie octaven, vertolkt hij een repertoire van humoristische herinterpretaties van pop-, jazz- en operaklassiekers. Het is een bijzondere gast in het hele spektakel. Lees hier meer over Lala MC Callan.

Voordat we ons pauzedrankje kunnen halen zien we ook nog de spectaculaire shows van;

Duo Kvas met Vlad Kostenko & Anton Savchenko uit Oekraïne ze geven een prachtige show bekroond op Circus Festival Monte Carlo 2014.

Na de Pauze pakken ze de draad zeer snel op. We reizen verder en de volgende artiesten laten hun kunnen zien. Zo zien we nog Duo Remedan & Biniyam uit Afrika met hun hand-to-hand acrobatiek Bekroond op festival Cirque du Demain Parijs 2015.

Alan Sulc uit Tsjechi. Alan is jongleur en behoort tot 6de generatie circusdynastie Berousek. Alan won Goud op Youth Circus Festival Wiesbaden Duitsland en is Bekroond op Circus Festival Monte Carlo 2004. Wat hij met ballen kan is ongewoon goed!

Genieten bij Cirque Stiletto 3

Het publiek doet lekker mee, we krijgen er geen genoeg van! Zelfs een meneer uit het publiek pakt zijn kans schoon en zoent met Karin op het toneel. Menig mannen in de zaal raakten er jaloers van. De Regie en choreografie komt uit handen van Stanley Burleson. Hij heeft er voor gezorgd dat oude songs verweven zijn in de muziek van vandaag inclusief dans en spektakel. Deze voorstelling is een productie van Stardust Theatre.

Zodra de show is afgelopen wordt er vollop gepraat over de acts van topniveau en uiteraard de Wëreldbänd en Karin Bloemen. We zijn ook onder de indruk. Wat een show! En Karin heeft het al bij binnenkomst gezegd.

Komt dat zien, komt dat zien!

Wij vinden het een aanrader, het was compleet met TOP amusement!
Bekijk ook meer informatie over deze voorstelling.

Foto’s: Andy Doornhein