Recensie – Kruimeltje de musical

Vanavond zijn we weer op pad naar een musical en dit keer met 2 jonge mannen gaan we naar de musical Kruimeltje. Kruimeltje de film is alom bekend en ook de musical is al meerdere keren in de theaters in Nederland geweest. Dit theaterseizoen is Kruimeltje terug op het toneel en reist door heel Nederland langs veel theaters. Wij zijn vanavond naar Martiniplaza in Groningen waar we de musical Kruimeltje gaan kijken.

De musical is voor jong en oud, ook vanavond zit de zaal vol en is het heel gezellig in het theater. Met een zak snoep in de aanslag gaan wij de mooie theater zaal in. Al snel vinden wij onze stoelen en wachten een tikkeltje gespannen naar wat komen gaat. Zodra iedereen zit en de deuren dicht gaan kan de voorstelling beginnen.

Lees meer over de musical Kruimeltje

Recensie Kruimeltje de musical

Kruimeltje is een vrolijke ondeugende straatjongen van 10 jaar die door de straten zwerft. Kruimeltje is helemaal alleen en hij is op zoek naar zijn vader en moeder. Kruimeltje is vastbesloten zijn ouders te vinden en tijdens de voorstelling neemt Kruimeltje ons mee in zijn avonturen. Kruimeltje heeft een medaillon met portretjes erin van zijn ouders en als hij Keesie ontmoet gaan ze samen op avontuur.

Kruimeltje gaat bij Wilkes wonen en het blijkt dat Wilkes zijn vader kent. Als Wilkes op reis gaat om zijn vader te zoeken belooft Kruimeltje dat hij zich netjes zal gedragen en op Wilkes zal wachten. Kruimeltje beleeft dan vele avonturen met Keesje en zijn hond Noor. Er worden prachtige liedjes gezongen en we hebben heel vaak moeten lachen om zijn dwaze streken.

Alles komt goed, dat weten we uiteraard van de film maar in de musical zorgt het voor een prachtig einde en op het einde krijgen de acteurs een staande ovatie van het publiek.

De voorstelling heeft diepe indruk op de jonge theater bezoekers gemaakt!

Kruimeltje, wat vonden ze ervan…

Na afloop stelde de redactie nog een paar vragen over de musical Kruimeltje aan Milan (10) en Robbin (8).

 • Ben je weleens eerder bij een voorstelling geweest? Milan is wel eens naar het theater geweest, voor Robbin was het de eerste keer.
 • Wat vind je mooi in het theater? Het decor vinden ze het mooist.
 • Waar zat je in het theater, kon je alles goed zien? Ja we konden alles goed zien, maar soms stonden mensen en dan zagen we soms niets.
 • Kruimeltje de musical waar ging het over? Kruimeltje leefde zonder ouders op straat en beleefde van alles met zijn hondje waf Noor. Kruimeltje maakt van alles mee zonder ouders en aan het eind vond hij zijn beide ouders weer terug. Het was heel spannend.
 • Wat vond je van de liedjes die werden gezongen? Heel erg leuk! We hebben er ook filmpjes van gemaakt.
 • Vond je ook spannend? JA! Het stuk dat ze in Amerika waren en gingen schieten (cowboys).
 • Heb je erg gelachen bij de voorstelling? Ja heel erg vooral het stuk met de meester, die ging Kruimeltje nadoen.
 • Vond je het een saaie voorstelling? Nee vooral niet saai!
 • Wat vond je van de musical? Super Leuk!
 • Wat voor cijfer geef je de voorstelling? Een 9! Het begin kon iets beter.
 • Zou je nog eens naar een voorstelling gaan? Ja heel graag dan wel een andere 🙂

De snoep zak was leeg en na nog een drankje in de foyer gingen we snel naar huis.

De voorstelling is zeker de moeite waard om te bezoeken, en het is een heel leuk uitje voor het hele gezin!

Groetjes Bas, Milan en Robbin

Recensie Kruimeltje de musical

 

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.