Recensie – Pretty Woman

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover: de première van de musical Pretty Woman. Een musical waar we door diverse media al lekker voor gemaakt zijn, en die tot ieders verbeelding spreekt, want wie kent niet de iconische film met Julia Roberts en Richard Gere. Zullen wij ook worden overspoeld met nostalgie en romantiek?

De musical was al eerder te zien op West End in London en nu in een Nederlandse vertaling exclusief te zien in het Beatrix Theater. Wij kunnen niet wachten!

Beatrix Theater Utrecht

Vol verwachting reden wij vanuit het Noorden op weg naar het Beatrixtheater in Utrecht. Het Beatrix theater is uitstekend bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Buiten bij het theater zien we de rode loper al, maar ook een prachtige auto waar menigeen graag even mee op de foto ging. De gastvrijheid staat hoog in het vaandel in het theater, wij werden dan ook zeer hartelijk ontvangen waarna wij in de foyer een hapje en drankje konden nuttigen.

De sfeer was uitgelaten, iedereen sprak erover… gaat het Jan Kooijman lukken om in de voetsporen te treden van Richard Gere en verovert Shanna Slaap in de rol van Julia Robert onze harten?

Musical Pretty Woman

De musical neemt ons mee terug in de tijd. Daarmee werden we zeker niet teleurgesteld in onze nostalgische verwachtingen. De hele voorstelling zat vol met vele herkenbare scenes en citaten die letterlijk naar het Nederlands vertaald waren. Pretty Woman draait vooral om het najagen van dromen. Dit wordt in de eerste scène direct duidelijk als Happy Man op het toneel verschijnt.

Het verhaal gaat over de prostituee Vivian Ward die opgepikt wordt door Edward Lewis. Uiteindelijk groeien ze naar elkaar toe en vinden elkaar definitief. Dit alles in de nostalgische setting van 30 jaar geleden.

Vivian Ward is vrijwel identiek gekleed als in de film, en daarom krijg je telkens de neiging om haar met Julia Roberts te vergelijken. Ze speelde de rol erg goed en vol energie. Voor Jan Kooijman is het de eerste keer dat hij in een musical speelt en we weten allemaal dat hij goed kan dansen en acteren, iedereen is nieuwsgierig naar zijn vocale capaciteiten.  Tijdens de hele voorstelling zag je dat hij steeds beter in zijn rol groeide. Ook wist hij goed te verbeelden dat Edward Lewis steeds minder afstandelijk werd en een warme persoonlijkheid had.

Dit gevoel zat in de hele voorstelling, hoe verder je in het verhaal ging, hoe verder je erin meegetrokken werd. Ook was er tijdens het verhaal regelmatig een komische noot waar in de zaal ook hartelijk om gelachen werd.

Nog 2 acteurs die er uitsprongen deze middag, Dana van Geer, zij speelde de rol van Kit. Een vrouw die begon als straatprostituee maar meer in haar mars bleek te hebben. Dana heeft echt een schitterende stem. En Mitch Wolterink speelt in de deze voorstelling maar liefst 3 rollen! Hij deed dit echt ontzettend goed en vol enthousiasme. Hij zorgt ervoor dat het hele verhaal verteld wordt.

Het decor is prachtig en innovatief. Van het ene moment is het een straat, daarna een badkamer en hotelkamer maar tovert ook binnen een paar tellen tot een kledingwinkel.

De muziek en liedteksten zijn van de hand van Brian Adams en Jim Vallance. De nummers zijn sfeervol en passen erg goed bij de voorstelling.

Door de enthousiasme van de gehele cast was er geen moment waarin de musical inzakte.

De musical Pretty Woman is precies wat je denkt dat je er van kan verwachten. Met alle bekende scènes uit de film, het feelgood en jaren 80 gevoel en een happy ending.

Waarom je de musical Pretty Woman echt moet zien?

* Jan Kooiman
** Romantiek
***  Feelgood gevoel
**** Terug in de tijd

Koop snel tickets! Lees meer over Pretty Woman

De musical is echt een aanrader voor iedereen die een leuke voorstelling wil bezoeken en nostalgisch wil zwijmelen bij dit liefdesverhaal.

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.