Recensie Minoes

Recensie Minoes

Op vrijdag 06 maart zijn we in het Overijsselse Steenwijk in Theater de Meenthe voor de musical voorstelling Minoes.
Veel kinderen zijn er met oma’s en of mama’s ruim voor de voorstelling. De een is verkleed of geschminkt, de andere springt in het rond. Wat we leuk vonden is dat de zaal boven was. Er was in het midden een doek gespannen waardoor de zaal kleiner werd gemaakt.

De zaal is niet geheel gevuld maar de spanning voor de voorstelling is er niet minder om. Zodra de musical begint is iedereen helemaal stil.

Musical Minoes

de poezen van minoesHet verhaal begint en het is gelijk duidelijk dat het verhaal gaat over poezen en dat er meerdere hoofdrolspelers zijn. Zo is er een slechte poes Meneer Ellemeet. Tibbe is een nieuwsjournalist die het liefst over katten schrijft, en natuurlijk juffrouw Minoes, Minoes is ‘van buiten een dame, van binnen nog altijd een poes’.

 

Minoes krabt, ze spint, mauwt én is ook op en top een dame.

Minoes van juffrouw tot poes

Minoes is door het chemisch afval van de deodorantfabriek van Ellemeet, ook voorzitter van de plaatselijke verenging van dierenvrienden, in een juffrouw veranderd, Minoes kan nog altijd met poezen praten. Minoes voorziet Tibbe van nieuws.

De meeste acteurs spelen diverse dubbelrollen die in de verschillende scenes super goed worden gespeeld!

De Poezen heten;
Pompkat, Jakkepoes, Tante Moortje, Dikke Joop, Schele Simon.

En naast Minoes en Tibbe zijn er ook nog andere rollen zoals die van;

  • Burgemeester
  • Haringman
  • Mevrouw van Dam
  • Buurmeisje Bibi

Pauze bij de voorstelling

In de pauze kon je leuke poezen kopen en of katten oren of het prachtige boek van Annie M.G. Schmidt. Voor de mensen die een poes hebben thuis mocht je zelfs een zakje poezensnoepjes meenemen. We werden snel voorzien van wat lekkers en drinken en gingen weer terug naar de zaal.

Na de pauze was er niet heel veel spanning meer in het verhaal, maar het had wel een heel leuk einde. Wij vonden het een leuke voorstelling en het vooral voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Er waren veel leuke liedjes tijdens de musical.

Wat we jammer vonden, ondanks dat er werd gezegd dat het niet mocht werden er wel veel foto’s en filmpjes gemaakt.

De musical is geproduceerd door Bos Theaterproducties, deze leuke musical is nog in veel theaters te zien!

Minoes de Musical raden we alle kinderen aan om heen te gaan!

 

 

Op deze pagina van Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop. 

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.