Recensie – Opvliegers 3 New York- New York

Recensie - Opvliegers 3 New York- New York

4 dames in de overgang! Een hilarische komedie

Vanavond zijn we, een kleine week na de première van het stuk, naar Steenwijk gereden. Theater de Meenthe, nabij het centrum tegenover het station gelegen theater, heeft ook de functie van bioscoop en worden er diverse evenementen georganiseerd. We komen binnen waar we gelijk moeten kiezen hoeveel we willen drinken deze avond omdat we muntjes moeten kopen, later blijkt het voor de beurs te zijn geweest want bij de bar kun je ook met contant of pin betalen.

We drinken eerst een kopje koffie voordat de zaal opengaat. Vriendelijk personeel wijst ons de weg naar de zaal en eenmaal binnen komen we in een sfeervolle zaal met alleen maar 1e rang plaatsen. Alle zitplaatsen hebben erg goed zicht op het podium. Het podium is ruim en we zien gelijk het decor. Mega grote letters op de achtergrond, we zijn in New York! De zaal raakt goed gevuld met veelal vrouwen maar een enkele man is mee gekomen naar deze komedie.

Recensie – Opvliegers3 New York

Opvliegers 3 neemt ons mee naar New York. Lydia (Antje Monteiro), de diva alias Linda Evans, oftewel schnabbelzangeres moet vluchten uit Nederland vanwege een gênant filmpje welke op YouTube is geplaatst. Niet geheel terecht maar omdat ze wordt betiteld als alcoholist vindt haar manager het even beter om naar het buitenland te gaan. De vriendinnen van Lydia laten het helaas afweten om met haar naar New York te gaan, maar al snel heeft Lydia nieuwe vriendinnen die ze per toeval ontmoet in het hotel.

Ze ontmoet eerst 2 hartsvriendinnen tijdens de vlucht en ook nog een andere vrouw die per toeval ook in het zelfde hotel verblijven en gezamenlijk hebben ze een leuke klik en besluiten ze met elkaar op te trekken in New York. De ene vriendin is blogger en fanatiek sporter, de andere een rijke weduwe met een puberende dochter. Moniek, vriendin nummer 4, is een tikkeltje (lees enorm) neurotisch wat uiteraard zorgt voor de nodige lachsalvo’s. Moniek heeft namelijk over alles wat er KAN gebeuren een documentaire gezien en dat loopt niet altijd goed af. We zitten met zijn allen in de bar van het hotel als er een groeps-opvlieger plaats vind. Even lijkt het erop dat het hele podium er aan gaat om vervolgens de volgende scene weer bloedserieus in te gaan.

Binnen no time zit je in het verhaal van de dames met overgangskwalen en hun verhalen hoe ze het overleven in het dagelijks leven. Herkenbaarheid in de zaal is groot. Ze zijn ook allen met een doel in New York en zonder dat we het door hebben blijft dat behouden in de hele voorstelling. De vier dames hebben elkaar gevonden en gaan het leven van New York onveilig maken. Tegelijkertijd helpen ze elkaar. Lydia vindt dat de overgang vooral ‘het begin van het einde is’ Joke wil haar graag helpen door haar gevolgde cursus hypnose in de praktijk te brengen. Het is uiteindelijk de neurotische Moniek die haar ogen opent en zo zorgen ze er samen voor dat er een hechte vriendschap ontstaat.

De dames zijn erg goed op elkaar in gespeeld. Ieder heeft zijn eigen verhaal en brengt dat ook net als in Opvliegers 1 en Opvliegers 2 te gehore in meerdere liedjes. Herkenbaarheid is the key voor publiek. Ze zetten deze avond de show neer als een huis. De zaal ligt meerdere malen krom van het lachen.

Alard Blom heeft net als in de vorige edities er haarfijn voor gezorgd dat hele voorstelling staat, het verhaal goed te volgen is met een nodige dosis humor en de liedjes aansluiten op het verhaal en herkenning bij het publiek.

Opvliegers 3: New York, New York met Antje Monteiro, Anouk van Nes, Joanne Telesford en Sandra Mattie, voor ons is het is duidelijk… de overgang is niet om je voor te schamen!

Na afloop is het nog erg gezellig in de foyer van het theater.

 

Lees meer over de voorstelling Opvliegers 3 – New York, New York!

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link