Recensie – Oudejaarsconference Guido Weijers

Recensie Oudejaarsconference Guido Weijers

De sterren die hij uitdeelt is hij zelf ook zeker waard!

Woensdagavond 6 december en wij zitten klaar voor de Oudejaarsconference van Guido Weijers in de Stadsschouwburg in Groningen. Met recht wel één van de mooiste zalen van Nederland te noemen. Onlangs gerenoveerd wat een ontzettend mooi resultaat heeft opgeleverd.

Er zijn diverse parkeermogelijkheden in de buurt van de Stadsschouwburg, de parkeergarage aan het Boterdiep, de garage bij het UMCG Noord of die van het Damsterdiep. Keuze genoeg maar voor die van het UMCG kunt u een kortingskaart bij de garderobe krijgen, kleine tip tussendoor.

Recensie Guido WeijersBij aankomst bij de schouwburg is het gezellig druk. De foyer staat vol met mensen van jong tot oud. Het publiek wat een voorstelling van Guido Weijers gaat bezoeken is erg divers maar wel 16+.

De aanvangstijd van de voorstelling is 20.15 uur. Rond 20.10 uur ging de zaal open, iets wat wel een beetje vervelend was omdat de gang na de kaartcontrole niet heel groot is en we daarom behoorlijk boven op elkaar stonden. De diverse ingangen naar de zaal maakten het wel zo dat zodra de deuren open waren de doorstroom goed liep en iedereen snel zijn plaats vond.

We zaten op onze plek klaar voor de voorstelling, zoals genoemd is onlangs de schouwburg gerenoveerd en de zaal is echt prachtig. Het enige minpunt zijn de pilaren ter ondersteuning van het balkon. Sommige stoelen zijn zo dat je niet het gehele podium kunt zien ondanks dat je op de tweede rang zit en daar dan een bepaalde verwachting bij hebt.

Oudejaarsconference

Stipt kwart over acht begint de voorstelling, Guido gaat ons meenemen door het jaar 2017 op zijn geheel eigen wijze zoals alleen hij dat kan.

Alles wordt besproken wat er afgelopen jaar in Nederland maar ook daarbuiten gebeurd is. Dit alles wordt gewaardeerd met sterren. Iedereen wil  tegenwoordig een sterren rating, zijn we wel goed genoeg en vindt iedereen ons wel leuk? Dat is wat belangrijk is deze tijd en dan vooral online. Zoveel mogelijk hartjes, likes en subscribers, nee geen abonnees, dat is ouderwets.

De sterren zijn de rode draad door de voorstelling heen, wie verdient er volgens Guido 5 sterren en waarom, dit is wat hij ons meegeeft deze avond. Bij eerdere voorstellingen van Guido Weijers ging ik vaak geïnspireerd of zelfs onder de indruk naar huis, dit gevoel miste ik vanavond een beetje.

De voorstelling is leuk en de hele zaal lag zeer regelmatig krom van het lachen maar de echte boodschap kwam op het eind. Wees lief voor elkaar en heb respect, niet alleen veilig achter je telefoon of computer maar ook in het echte leven. Vertel elkaar gewoon eens dat je elkaar tof vindt! Wat je geeft, krijg je ook weer terug.

Nou oké dan Guido, 5 sterren!

Op oudejaarsavond is de Oudejaarsconference van Guido Weijers live te zien op RTL4 vanuit het Oude Luxor theater in Rotterdam. Zeker gaan kijken!

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link