Recensie – ’t Schaep met de 5 Pooten

Recensie - ’t Schaep met de 5 Pooten

Roddels, Gein en Bier!  

Vandaag is het zover, al veel over gelezen en gehoord, de musical ’t Schaep met de 5 Pooten gaat in première en wij zijn erbij. In hartje Amsterdam in het De LaMar Theater aan de Marnixstraat is de rode loper uitgerold voor pers en genodigden op deze heerlijk zondagavond. We hebben wel zinin wat Amsterdamse gein en vooral een biertje van Kootje de kroegbaas kijken wij erg naar uit!

Recensie – ’t Schaep met de 5 Pooten

Wie kent de TV serie niet, het is een tv serie oorspronkelijk uit de jaren 1970 dat werd uitgezonden door de KRO, met in de hoofdrollen Adèle Bloemendaal, Piet Römer en Leen Jongewaard. De serie was vanaf dag 1 een groot succes! Met de hits ‘We zijn toch op de wereld om mekaar te helpen, niewaar?, Het zal je kind maar wezen, As je mekaar niet meer vertrouwen kan en Vissen.’

Voor de wat jongere lezers is de serie uit 2006 met onder andere Loes Luca, Pierre Bokma, Marc-Marie Huijbregts, Carry Tefsen en Georgina Verbaan wat bekender. Deze remake werd gevolgd door nog vier series en was ook mateloos populair en won zelfs in 2009 met de serie ’t Vrije Schaep de Zilveren Nipkowschijf.

Lees meer over de voorstelling ’t Schaep met de 5 Pooten

We verwachten dus nogal wat van de musical. Uiteraard gaan we ervan uit dat we allemaal mee kunnen zingen met de onvergetelijke melodieën, maar kijken we vooral uit naar de cast die de ‘zware’ taak heeft om legendarische personen op te volgen in een musical. een uitdagingkje op zich lijkt ons!

Raoul Heertje had de mooie taak op zich genomen om het verhaal te vertalen naar een musical. en met een sterrencast als Jeroen van Koningsbrugge, Eva Van der Gucht, Ellen Pieters ,John Buijsman, Jeske van de Staak, Wart Kamps/Tim Kamps en Jetty Mathurin lijkt het helemaal goed te komen!

De dresscode was beetje ‘stijlloos’ jaren 70, richting flowerpower, of mogen we tokkie zeggen :). Het hele theater is omgebouwd tot een Jordaanse kroeg. Gezelligheid bij binnenkomst met een man die op zijn accordeon speelt. We zijn beland in hartje Jordaan en in de foyer proeven we de sfeer van het café,daar waar het allemaal om draait in de voorstelling. De sfeer en gezelligheid is ook gelijk in de zaal te proeven en eenmaal op onze plaatsen zijn we klaar voor het leven in de Jordaan!

We zijn zoals gedacht in de kroeg van Kootje en zoals ook iedere aflevering is er veel ‘gedoe’ in de Jordaan. Er is feest van Riek en Arie Balk zijn 25 jaar getrouwd. Kootje en Doortje draaien zoals al jaren om elkaar heen en Lukas zorgt voor de nodige verwarring.  Het verhaal en verhaalverloop heeft de nodige humor en soms hangt er door de buurt roddels en de nodige nieuwsgierigheid en is er complete chaos op het toneel. Het is erg druk op het toneel, Bier vloeit rijkelijk en het decor vloeit van kroeg naar wasserette naar de keuken en de slaapkamer van Arie en Riek. Het publiek doet heerlijk mee met de liederen en we lachen ons suf om Kootje de Beer en zijn vrouw.

Na afloop en uiteraard een staande ovatie gaan we weer richting de foyer. iedereen is uitbundig over de voorstelling en de sfeer zit er nog goed in. De cast komt van de trap af en mengt zich tussen alle gasten. De ohhh en ahhhs de complimenten vliegen door de foyer en terecht!
zet maar eens een TV serie die beroemd en berucht is om in een musical, Die ver terug in de tijd gaat en toch ook met een twist in het nu zo door zou kunnen gaan. de tijden staan stil in de Jordaan, oftewel we zouden het liefst altijd zo willen leven als in de Jordaan met Kootje en zijn stamgasten.

Bier vloeit rijkelijk en de Amsterdamse tonen klinken nog lang tijdens de gezellige na borrel in het theater.

Een musical die u terug neemt naar de goede tijden, naar hartje Jordaan met heerlijke meezingers zelfs voor de 20tigers herkenbaar zijn. De musical zal nog te zien zijn in Amsterdam en Rotterdam en vanaf september reist het gezelschap door heel Nederland om in alle theaters de Jordaanse gezelligheid te brengen!

#Theatertip, Ga deze musical ook zien!

Theaterkrant

Onlangs kwam onze Theaterkrant inde provincie Flevoland uit. Daarin stond een mooi interview met de cast in aanloop van de première deden ze hun try-outs in Theater De Meerpaal in Dronten.

Lees online op issuu onze Theaterkranten 

 

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link