Recensie The Addams Family

Recensie The Addams Family

3G´s voor The Addams Family! Gruwelijk Griezelig Goed.

Wie is er niet mee opgegroeid… The Addams Family! We nemen het bijzondere verhaal van deze familie een prachtig decor, een steengoede cast in een vernieuwd jasje met een nog bijzondere verhaal van deze tijd, The Addams Family 2.0!

Recensie The Addams Family

De excentrieke Addams Family is springlevend! Gomez (Johnny Kraaijkamp) neemt je mee in zijn gruwel huis waar hij woont met zijn vrouw Mortica (Pia Douwes) en hun kinderen Wednesday (Marjolein Teepen) en Pugsley (Martijn Vogel). Ook woont hier Oom Fester (Tony Neef) en Oma (Irene Kuiper). En dan niet te vergeten is daar nog butler Lurch (Raymond Paardekooper). Niks is er veranderd na al die jaren in de duisternis. Het doek gaat op en we zijn gelijk terug in de setting van de series op TV.

decor The Addams FamilyPrachtig decor verbluft ons met achterin het orkest. Het begint met de welbekende vinger knippen en vernuftig worden de spelers aan ons voorgesteld. Humoristische kleinigheden die als een rode draad door de voorstelling elkaar opvolgen zorgen voor een sfeer in de kil gruwelijk ogend decor. We gaan van de slaapkamer naar de kelder naar de eetkamer naar de imposante ingang van het huis.

Verhaal The Addams Family

Het verhaal gaat over dochter Wednesday Addams, Wednesday is verliefd op Lucas, een gewone jongen uit een ‘doodnormaal’ Hollands gezin! Ze deelt het geheim enkel met haar vader Gomez. Alleen heeft de hele familie een bloedhekel aan leugens en alleen de waarheid aan elkaar verteld is dit toch een vertrouwens kwestie tussen Wednesday en Gomez. Lucas wordt met zijn ouders uitgenodigd voor een kennismakingsdiner, en daar komt de waarheid tijdens een spel uit. Broer Pukkels probeert nog te saboteren maar daar komt alleen maar ellende van. En als dan Oom fester ook nog zijn geheim deelt is daar de chaos compleet!

Lees meer over het verhaal en de voorstelling

Ensemble en Cast The Addams Family

De macabere beleving wordt gedragen door het Ensemble. Ze spelen de doden en tijdens de volle maan worden ze wakker. Ze zorgen voor onrust voor de nodige sfeer en beleving! Daarnaast zingt en speelt de cast werkelijk verbluffend! Je ziet dat ieder in zijn/haar rol zit en overtreft onze verwachtingen ruimschoots! Vooral ieders solo staat als een huis!

In de voorstelling zit vooral veel humor een rode draad in deze voorstelling wat een kleine rol lijkt is voor Lurch, de butler gespeeld door Raymond Paardekooper. Iedereen kent Lurch van zijn teksten die net veel meer hebben dan grrrrrrr, hhhhhrrrrr of bleehhhrrr.. hij beweegt over het toneel als een slag en is verfijnt met zijn timing. Het publiek smult van Lurch!

3G´s voor The Addams Family de musical

Gruwelijk Griezelig Goed is deze humoristische voorstelling met een sterrencast, live orkest, en talloze spectaculaire effecten! Het is een mustsee voor het hele gezin! De voorstelling is slechts te zien in een aantal theaters in Nederland. Bekijk snel waar en wanneer!

-> Lees meer over de musical comedy The Addams Family

 

Leuk om te lezen