Recensie – Verliefd op Ibiza

Recensie Verliefd op Ibiza

Vermakelijke taferelen op een eiland, LOVE! LOVE! LOVE!

Het is 2 dagen na de premiere in Theater DeLaMar! Wij zijn deze avond in De Nieuwe Kolk in Assen op uitnodiging van producent Rick Engelkes. De tour is gestart, en deze avond is het de première van Laus Steenbeeke. Laus Steenbeeke vervult de rol van Karla samen met Johnny Kraaijkamp.

Daarnaast hebben 2 cast leden het Instagram account van TheatersinNederland overgenomen. Al met al wordt dit een avond waar wij naar uit hebben gekeken!

Lees meer over de voorstelling Verliefd op Ibiza

De Nieuwe Kolk Assen

Na Amsterdam reist de cast gelijk door naar het hoge Noorden. In de hoofdstad van Drenthe, Assen staat het prachtige theater De Nieuwe Kolk (DNK). Het theater staat in het centrum maar met de garage onder het gebouw is het super makkelijk bereikbaar en goed toegankelijk.
Wat het mist is een restaurant maar gelukkig zijn die in de straat ook goed vertegenwoordigd. We zijn namelijk behoorlijk op tijd en besluiten nadat de auto in de garage geparkeerd is, eerst even een restaurant op te gaan zoeken.

Na een heerlijk Pizza bij Bella Italia Ristorante E Pizzeria gaan we weer richting het theater. De eerste bezoekers zijn er inmiddels gearriveerd en gaan net als wij in de gezellige foyer een kopje koffie/thee drinken.

Vlak voor aanvang gaan de deuren open. In de hele zaal kun je het podium goed zien. De zaal is goed gevuld en zodra de deuren dicht gaan en het licht gaat uit kan de voorstelling beginnen!

Recensie – Verliefd op Ibiza

Verliefd op Ibiza is gebaseerd op de film en de serie van TV, maar dan een toneel versie en een twist waar de personages meer van deze tijd zijn. Het draait in de voorstelling om diverse driehoeksverhoudingen in hotel Kashmir. Irma valt voor de barman en wordt achterna gezeten door haar ex. En Kevin die met zijn geliefde op het eiland vakantie viert maar daar liever zou zitten met een ander. Deze ander is een man en daardoor worstelt Kevin behoorlijk met zijn gevoelens voor Jullian en voor zijn carrière. Het leven als profvoetballer is al niet makkelijk en dat zijn geliefde een vlogster is maakt het nog wat complexer. 

Het begin is wat chaotisch, we moeten even mee komen in het verhaal. Maar daarvoor hebben we ook Karla, Karla voorziet ons gedurende de voorstelling voor de nodige commentaren. Deze komen er op een nogal droge en komisch wijze uit waardoor het publiek zichtbaar geniet van de voorstelling. Karla is transgender, dat kennen we natuurlijk niet uit de film. De zoon van Karla, Lex heeft daar maar moeite mee. We komen er ook achter dat Kevin en Elza eigenlijk helemaal geen geliefdes zijn van elkaar, maar dat ze een afspraak hebben tot een ‘nephuwelijk’ voor Kevin en zijn carrière. Het is namelijk nog altijd lastig om als homo door het leven te gaan en toch voetballen.

Komen de stellen bij elkaar? Of blijven ze in hun vertrouwde leven. Kiest Kevin voor Julian, en gaat Irma toch voor Moussa of gaat ze terug naar Nederland?

De cast heeft er zichtbaar lol in en zijn goed op elkaar in gespeeld. Ook Laus die deze avond zijn premiere beleeft als Karla speelt super! We moeten erg om hem lachen, hij zit duidelijk in zijn sas in deze leuke rol.

Al met al is de musical die ook wel wat lijntjes heeft richting een klucht en komedie met zijn verrassende moves en uitspraken. De titel doet vermoeden dat het verhaal van de film op toneel staat, niets is minder waar. Deze voorstelling staat op zich en is met de komische taferelen van de spelers een aanrader als je een avondje wilt genieten in het theater van een niet te ingewikkeld verhaal. De musical is voor jong en oud, al vliegen er ook wat seksuele nummers en moves over het toneel is dat goed te doen ook voor het jongere publiek.

Staande ovatie volgt, we genieten van de cast en hoe ze over het toneel de hele avond vliegen en met elkaar spelen, hun plezier in hun rol spat van het toneel af! Ook een speciaal applaus en bloemen voor Laus Steenbeeke voor zijn premiere in de rol van Karla.

Iedereen die de musical zal bezoeken zal het na afloop met ons eens zijn. Wij hebben Gelachen en Genoten! Voor een avondje plezier en lol moet je echt deze musical / komedie gaan zien!

Instagram Take-Over

De cast heeft voorgaand de voorstelling ons Instagram account overgenomen en een leuke kijk in hun leven voorafgaande en achter de schermen gegeven. Wil je dit terug zien? Check dan ons Instagram account Theatersinnederland en ons story ‘Take-Overs’ ( en nog leuker…. volg ons!)

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.