Recensie Was volgend jaar maar vast voorbij van Jeroen van Merwijk

Recensie Was volgend jaar maar vast voorbij van Jeroen van Merwijk

Jeroen neemt ons muzikaal mee door 2019

Vanavond zijn wij weer in Theater de Nieuwe Kolk in Assen. Wat een fijn theater is dit! Goed bereikbaar met een parkeergarage en in centrum van Assen. Het theater is ook goed bereikbaar als je met het openbaar vervoer komt. Vanaf het station is het ongeveer 10 minuutjes lopen.

Bij aankomst zien we al snel dat het een mooi gemêleerd publiek is. Jeroen trekt de wat ‘oudere’ 50 plus publiek naar het theater met zijn voorstelling. De sfeer is zeer ontspannen en bij aankomst in de zaal praat Jeroen van Merwijk met het publiek. De zaal is bijna vol als de deuren sluiten en de voorstelling gaat beginnen.

Recensie – Was volgend jaar maar vast voorbij van Jeroen van Merwijk

Het is 20.30 uur, de microfoon van Jeroen van Merwijk gaat aan, hij heet het publiek welkom en vraagt ons te gaan staan… Dit is de start van een interactieve avond.

In 2019 heeft Jeroen elke dag een tekst geschreven en gedurende de conference komt er een tekst voorbij met de actualiteit van die dag. De hete hangijzers van 2019 komen op een humoristische manier aan bod, sommige zaken geven ook stof tot nadenken.  Tussendoor zijn er een aantal Wim Kan momentjes, het publiek heeft er zin in en zingt enthousiast mee.

In de pauze spreken we nog even kort met Jeroen, over zijn voorstelling en over zijn tour. Deze voorstelling komt in nog meer theaters. In heel december reist Jeroen nog door heel Nederland. Zo bijvoorbeeld ook in de Oosterpoort in Groningen.

Lees meer over de Oudejaars van Jeroen van Merwijk

Na de pauze pakt Jeroen ons volledig in, want natuurlijk mogen in een goede oudejaarsconference het woord en gebaar van het jaar 2019 niet ontbreken. Het publiek is enthousiast en kan zich goed vinden in de zang en woorden van de liedjesschrijver. Van Merwijk sluit af met een opbeurend slotlied, waarna hij een staande ovatie krijgt. Met een buiging neemt Jeroen afscheid van het publiek in Assen.

”Was volgend jaar maar vast voorbij” was een conference, zoals een oudejaarsconference hoort te zijn. De teksten zijn milder dan wat wij van hem gewend zijn, maar Jeroen is nog steeds een uitstekend liedjesschrijver.

Door: Christa

[rwp-review id="1"]

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link