Samenwerking theaters en poppodia Hengelo en Enschede

Schouwburg Hengelo

Het Rabotheater en poppodium Metropool in Hengelo gaan samen met het Wilminktheater en poppodium Atak in Enschede een onderzoek instellen naar de mogelijkheden voor samenwerking.
Dat gebeurt op initiatief van de twee cultuurwethouders, Erik Lievers in Hengelo en Jeroen Hatenboer in Enschede. De uitkomsten moeten in april volgend jaar op tafel liggen.

Het woord ‘fusie’ wil Lievers niet in de mond nemen. “Ik zou al heel blij zijn als het tot een verregaande samenwerking komt op het gebied van programmering en bedrijfsvoering.” Zoals het samenvoegen van de administratie en andere diensten. Er zit een financiële noodzaak achter, zegt Lievers. “De vier worden in elkaars armen gedreven, ja. Hatenboer en ik zitten wat dat betreft op één lijn.”

Vacature

Tegen de achtergrond van het onderzoek wordt de vacature van directeur van Metropool nog niet ingevuld. Bestuursvoorzitter Johan de Jong doet dat nu voorlopig zelf. Hij wordt daarvoor betaald. Maar de samenwerking hoeft niet tot één directie te leiden, zegt Lievers. “Ze moeten alle vier hun eigen gezicht en programmering houden”, aldus de Hengelose wethouder, die er zich van bewust is dat zo’n operatie tussen Hengelose en Enschedese instellingen ‘extra gevoelig’ ligt.

Bron: Tubantia