Theater Hengelo

Theater Hengelo. In de provincie Overijssel vindt u de plaats Hengelo. Hengelo is de op drie na grootste stad van de provincie en het wordt ook wel ‘metaalstad’ genoemd door de technische industrie die er van oudsher is gevestigd. Voor een avondje naar het theater zit u hier ook goed, breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan het Rabotheater in Hengelo.

Op zoek naar een theater in een specifieke plaats of stad?

Bekijk ook theaters in: Almelo, Deventer, Enschede, Goor, Haaksbergen, Hardenberg, Markelo, Oldenzaal, Ommen, Raalte, Rijssen, Steenwijk en Zwolle. Of bekijk alle theaters in Overijssel.

Theater in Hengelo

Aan de Beursstraat in Hengelo, vlakbij het station, vindt u het Rabotheater. Het Rabotheater is geopend in het jaar 2001 en het gebouw is als theater ontworpen door architect Jan Hoogstad. Het is de opvolger van de schouwburg die eerder op deze locatie gevestigd was.

Het gebouw is ontworpen in de vorm van een cilinder en een rechthoek, deze worden in de volksmond ook wel ’trommel en doos’ genoemd. Het opvallendste aan dit theater in Hengelo is de cilindervormige toneeltoren van de grote zaal die 24 meter hoog is. De zalen en foyers in het gebouw kunnen via schuifwanden één ruimte vormen.

Het theater bestaat uit twee functionele en fraai vormgegeven theaterzalen. De grote theaterzaal heeft een capaciteit van 880 zitplaatsen, de kleinere zaal kan 327 mensen herbergen. Ook is er een filmtheater aanwezig met 90 zitplaatsen. Daarnaast zijn er nog enkele vergaderzalen en natuurlijk foyers.

Voorstellingen in het Rabotheater Hengelo

Het Rabotheater Hengelo biedt elk jaar weer een uitgebreid theaterprogramma. Er is voor ieder wat wils. Er zijn verschillende voorstellingen in onder andere de genres cabaret, muziek, toneel en jeugd.

Elk jaar staan er zo’n 160 voorstellingen en concerten geprogrammeerd, een vol programma dus! Ook worden er elke week kwalitatieve films vertoond in de filmzaal. Rabotheater Hengelo, hét theater van Hengelo en omstreken!

Zakelijke mogelijkheden in het theater

Naast het ideale decor voor theatervoorstellingen en films is het Rabotheater ook heel geschikt voor de organisatie van zakelijke evenementen. Denk bijvoorbeeld aan personeelsfeesten, nieuwjaarsborrels en recepties.

Ook bent u hier aan het juiste adres voor productpresentaties, congressen en vergaderingen. Er is ruimte voor zowel kleine als grote groepen van 5 personen tot wel 2.000 personen. Lees hier meer over Rabotheater Hengelo.
BOEK EEN THEATER

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering. Boek een theater!

BEST BEOORDEELD IN OVERIJSSEL

THEATERNIEUWS

NIEUWS VOORSTELLINGEN

<script type="text/javascript" src="https://media.wiki-media.nl/show.php?id=996"></script>