Theater Enschede

Theater Enschede, een ideaal idee voor een leuk avondje uit. U vindt Enschede in de provincie Overijssel, in de streek Twente. De plaats is gelegen op maar enkele kilometers van de Duitse grens. Naast verscheidene leuke musea zijn er ook enkele leuke theaters te bezoeken, waaronder Prismare en het Wilminktheater.

Op zoek naar een theater in een specifieke plaats of stad?

Bekijk ook theaters in: Almelo, Deventer, Goor, Haaksbergen, Hardenberg, Hengelo, Markelo, Oldenzaal, Ommen, Raalte, Rijssen, Steenwijk en Zwolle. Of bekijk alle theaters in Overijssel.

Prismare Enschede

Aan het begin van de Cultuurmijl vindt u theater Prismare Enschede. Dit theater beschikt over 250 zitplaatsen, een gezellig en intiem theater dus. In Prismare Enschede kunt u terecht voor een veelzijdig theaterprogramma. Elk jaar staan hier verschillende leuke en interessante theatervoorstellingen geprogrammeerd in allerlei genres.

Denk bijvoorbeeld aan concerten, toneel, cabaret en voorstellingen voor de kinderen. Naast theatervoorstellingen staan er ook geregeld lezingen en debatten op het programma van Prismare. Ook creatieve workshops worden hier gegeven, onder andere workshops schilderen, bloemschikken en schilderen. Lees hier meer over Prismare Enschede.

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede zijn samen de grootste aanbieder van concerten en theatervoorstellingen in het oosten van Nederland. In totaal zijn er vijf theaterzalen en een concertzaal die verdeeld zijn over meerdere locaties.

U kunt hier terecht voor het échte theatergevoel. In de grote Holland Casino theaterzaal is plek voor 1001 bezoekers, de ideale zaal dus voor grootse dansvoorstellingen, opera’s en andere grote voorstellingen.

De Grolsch Zaal is met 170 zitplaatsen en wel 800 staplaatsen de ideale locatie voor popconcerten en stand up comedy. Lees hier meer over Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.

Het Vestzaktheater

In de binnenstad van Enschede vindt u het Vestzaktheater. Het is één van de kleinere theaters van ons land, de zaal biedt namelijk plaats voor maar 65 zittende bezoekers.

Op het programma van het Vestzaktheater staat voornamelijk muziek, cabaret, toneel en verteltheater geprogrammeerd. Ook worden er geregeld leuke familievoorstellingen geprogrammeerd in dit theater in Overijssel. Lees hier meer over Het Vestzaktheater.

Concordia Enschede

Kunst dichtbij de mensen brengen, dat is het doel van Concordia Enschede. U kunt hier terecht voor onder andere muziektheater, opera, internationale topfilms en andere theatervoorstellingen.

Wat dacht u van de laatste voorstelling van een grappige cabaretier? Of van een mooi klassiek concert? Mogelijkheden genoeg bij Concordia. Lees hier meer over Concordia Enschede.
BOEK EEN THEATER

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering. Boek een theater!

BEST BEOORDEELD IN OVERIJSSEL

THEATERNIEUWS

NIEUWS VOORSTELLINGEN

<script type="text/javascript" src="https://media.wiki-media.nl/show.php?id=996"></script>

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.