Schouten’s Ode aan Rutte gaat viral

De video van Erna Kötter ‘Het Rutte lied’ gaat viral op social media. Op Facebook is de post met de video al meer dan 1,2 miljoen keer bekeken.

 

Schouten’s Ode aan Rutte gaat viral

In de video brengt Erna Kötter een muzikale ode aan Mark Rutte en roept ze Nederland op, om als blijk van waardering aan onze premier, een plant voor je raam te plaatsen. Het mag niet onopgemerkt zijn gebleven dat aan deze oproep massaal gehoor wordt gegeven.

Erna Kötter is een typetje van Tineke Schouten uit de show T-Splitsing en brengt sindsdien met enige regelmaat video’s uit. Met de laatste video wil ze haar waardering voor Mark Rutte laten weten, met een speciaal geschreven lied, nu te noemen Het Rutte Lied. De video is op Facebook de miljoen views gepasseerd. Tineke Schouten is naast haar huidige tournee Highlights erg actief op social media. De vorige video van Erna scoorde dan ook al meer dan een miljoen views.

Tineke Schouten

Tineke Schouten (12 juni 1954) bestormde in 1982 de Nederlandse theaters en vestigde zich met uitverkochte zalen direct tot de top van het Nederlandse theatercabaret met shows als Tien met een gniffel, Tiepies Tien, Posi-Tien ,en T-Splitsing. Haar hilarische typetjes, spitsvondige teksten, ontroerende liedjes en rake imitaties en persiflages zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse theaterlandschap.  Tineke tourt momenteel nog rond met de show Highlights.

Lees meer over Highlights

Foto: Roy Beusker

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link