Spelers die wij wel weer eens terug willen zien in het theater!

Spelers die wij wel weer eens terug willen zien in het theater!

Nederland kent vele ontzettend goede spelers in de theaterwereld, van toneelspelers tot musicalartiesten tot cabaretiers. Hieronder enkele artiesten die wij een beetje missen in het theater, wij zien ze graag snel terug!

Jamai

Jamai werd in 2003 bekend als deelnemer aan de allereerste Nederlandse Idols, waarmee hij met 75 procent van de stemmen winnaar werd. Zijn opvolgende debuutsingle Step Right Up werd een grote nummer 1-hit. Het jaar daarop maakte hij zijn musicaldebuut, hij vertolkte de rol van Jonathan in de Efteling-musical Doornroosje. Sindsdien speelde hij in verschillende musicals waaronder Jesus Christ Superstar, Les Misérables, Urinetown en Miss Saigon. Daarnaast (mede)presenteerde hij verschillende televisieprogramma’s waaronder Ik Kom Bij Je Eten, Lekker Slim en Time To Dance. De laatste musical waar hij in speelde was Shrek, alweer in 2013! Hoog tijd voor hem om weer terug te keren naar het theater, toch?

Anouk Maas

Dé vrouwelijke musicalster van de afgelopen jaren, dat is waarschijnlijk Anouk Maas. Ze speelde haar eerste hoofdrol in de musical Annie toen ze elf jaar oud was. Daarna speelde ze in verschillende internationale producties zoals We Will Rock You, Saturday Night Fever en Fame. In Nederland speelde ze onder andere in Hairspray, Miss Saigon en Flashdance. In 2015-2016 speelde ze de rol van Belle in Beauty & the Beast en in 2016-2017 de rol van Sheila in de musical Hair. Ook heeft ze verschillende rollen in televisieseries (gehad) en presenteerde ze. Ze speelt onder andere in Goede Tijden, Slechte Tijden de rol van Zoë Xander. Voor theaterseizoen 2018-2019 heeft ze nog geen theaterplannen, we missen haar nu al!

Bill van Dijk

Bill van Dijk wordt wel beschouwd als een van de pioniers van de Nederlandse musicalwereld. Hij was de eerste Nederlandse musicalartiest die gevraagd werd om een hoofdrol te spelen in de Londense West End, in de originele productie van de musical Let My People Come. Ook speelde hij een half jaar op Broadway in Cyrano – De Musical. Het leek even alsof hij van de aardbodem verdwenen was, hij was een tijd niet meer op televisie en in de theaters te zien. Maar, we hebben mazzel, in theaterseizoen 18-19 staat hij weer in de theaters met de musical Op Hoop Van Zegen! Dit is een oer-Hollandse musical die gebaseerd is op het toneelstuk van Herman Heijermans. Bill van Dijk speelt hierin de rol van Reder Bos. Wij zijn erg benieuwd!

Andere theaterartiesten

Er zijn natuurlijk nog veel meer topspelers die wij graag weer terug willen zien in het theater. Neem daarom ook eens een kijkje bij onze biografieën.

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.