Anouk Maas

Anouk Maas is geboren op 31 juli 1986 en is een Nederlandse musicalactrice.

Opleiding

Anouk Maas volgde haar opleiding aan de Fontys Dansacademie in Tilburg, afdeling Muziektheater. Jack Breikers en Margot Giselle gaven haar daarnaast zangles en Mara Otten verzorgde acteerworkshops. In New York volgde Anouk danslessen aan het Broadway Dance Centre.

Carrièreverloop

Maas was nog maar een kind van elf jaar toen ze een hoofdrol kreeg in de musical Annie. Na een verblijf in Londen waar ze aan een project met het Arts Educational School for Musical Theater meedeed en haar lessen in New York, stapte ze de musicalwereld. Ze speelde in We Will Rock You in Keulen en in Wenen. Daarnaast nam deel aan de Duitse tours van Saturday Night Fever en Fame. Ze deed vervolgens mee aan de skateschool voor de musical Starlight Express van Andrew Lloyd Webber, direct gevolgd door de musical Cats. Ze speelde ook een rol in Evita als maitresse en in The Sound of Music als Liesl. Haar volgende ervaring was haar rol in Hairspray. Ensemblewerk deed ze in het ensemble van Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. In oktober 2010 speelde ze in La Cage Aux Folles, gevolgd door Miss Saigon. Een totaal andere rol speelde ze daarna als Roodkapje en later Fiona in Shrek The Musical.

Flashdance

Tot voor kort (gedurende seizoen 2013- 2014) speelde Anouk de rol van Alex in de musical Flashdance. Dit was –net als the Sound of Music- een productie van Albert Verlinde Entertainment. De musical was gebaseerd op de wereldberoemde film uit 1983 met Jennifer Beals en bevatte grote hits als Flashdance-What A Feeling, Maniac, Gloria. I Love Roch and Roll en Manhunt. De hoofdrollen waren naast Anouk Maas voor Carry Tefsen en Jim Bakkum.

Anouk Maas in The Sound of Music

De meest geliefde musical ‘The Sound of Music’ is weer terug in de Nederlandse theaters. Een voorstelling die reis door heel Nederland, waarbij het publiek kan genieten van bekende nummers als ‘Edelweiss’, ‘Do-re-mi’ en ‘My Favourite Things’. Anouk speelt de rol van Maria Rainer, een non die zich niet goed kan aanpassen in het kloosterleven. Maria word door Moeder Overste naar Kapitein von Trapp gestuurd om daar te zorgen voor zijn 7 kinderen.

Anouk als Belle in Beauty and the Beast

Anouk speelt theaterseizoen 2015-2016 de mooi Belle in musical klassieker Beauty and the Beast van Stage entertainment. Wie kent het verhaal niet van de mooie Belle die terechtkomt in het duistere kasteel van een jonge prins die door een vloek is veranderd in een verschrikkelijk beest? Gesteund door het voltallige personeel dat door de vloek in huisraad is veranderd, stort Belle zich in een avontuurlijke zoektocht naar de ware liefde om uiteindelijk in de innerlijke schoonheid van het afzichtelijke beest te leren geloven. Alleen dan kan de betovering verbroken worden. In deze musical klassieker speelt Anouk samen met onder andere Tony Neef, Freek Bartels en Edwin Jonker. Lees meer over de musical klassieker Beauty and the Beast

Theater

Anouk Maas speelt in vele voorstellingen, waaronder in;

 • Annie
 • We Will Rock You (Keulen) 
 • Fame (Saarbucken)
 •  Saturday Night Fever (Duitsland) 
 • Cats
 • Evita
 • The Sound of Musica
 • Hairspray
 • Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat 
 • La Cage Aux Folles
 • Miss Saigon 
 • Shrek de musical (Nederland) en (Belgie)
 • Flashdance 
 • The Sound of Music 
 • Beauty and the Beast
 • Musical Hair

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.