Jamai Loman

Jamai Loman is geboren in de Zuid-Hollandse plaats Gouda in 1986. Jamai is een Nederlands zanger, musicalacteur en presentator. Jamai werd vooral bekent door zijn deelname aan Idols in 2003.

Opleiding Jamai Loman

Jamai groeide op in de stad Schoonhoven. Hij deed altijd mee de schoolmusicals en speelde als toetsenist bij een schoolband genaamd 8CC. Op de HAVO kan zich goed ontwikkelen in de kant die hem het meeste interesseerde: De muziek. Door het winnen van Idols heeft Jamai zijn middelbare school niet afgemaakt.

Jamai in musicals

Vanaf 2004 speelt Jamai in musicals. Zijn eerste musical vertolkte Jamai de rol van Jonathan in de musical Doornroosje in het Efteling-theater. In het zelfde theaterseizoen stond hij samen met onder andere Jos Brink en Willeke Alberti in de musical Hello Dolly. Jamai Loman speelde daar de winkelbediende Barnaby Tucker. In 2005 nam Loman de rol van Simon Zealotus op zich in de musical Jesus Christ Superstar.

Zijn medespelers waren onder andere Dieter Troubleyn als Jezus, Martin van der Starre als Judas en Casey Francisco als Maria Magdalena. In seizoen 2006/2007 was Jamai te zien in de The Wiz en in 2008 speelde Jamai in de Nederlandse versie van Les Misérables de rol van Marius.

Daarna speelde Jamai in een productie van M-Lab Urinetown. Hij speelde hierin samen met Suzan Seegers en René van Kooten. Vanaf oktober 2009 toerde hij samen met Stanley Burleson en Chantal Janzen door het land met de Disney’s Musical Sing-a-Long.

In de Musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat speelde Jamai exclusief in het Beatrix Theater in Utrecht. Hij nam in deze musical geregeld de rol over van Freek Bartels. In meerdere producties van Mlab speelde Jamai. Maar hij speelde niet alleen op het toneel, hij ontwikkelde ook wel eens een voorstelling met M-Lab en scriptschrijver Henk Rijks.

Jamai-in-ShrekIn januari 2012 nam Jamai de rol van Krakeel op zich in De Musical Droomvlucht (musical) in Theater de Efteling. Vanaf eind mei 2012 speelde Jamai Loman de rol van Chris in de musical Miss Saigon.

Ook doet Jamai vaak mee zowel op TV als in de theaters met de Grote Improvisatie Show onder andere met Tijl Beckand en Ruben Nicolai, deze show is in veel theaters in Nederland te zien.

Musicals

De lijst van musicals waarin Jamai zoal speelde op een rij;

 • Doornroosje van Studio 100
 • Hello Dolly van V&V Entertainment
 • Jesus Christ Superstar van Stage Entertainment
 • Musicals in Ahoy’ van Stage Entertainment
 • The Wiz van Stage Entertainment
 • Les Misérables van Stage Entertainment
 • Urinetown van M-Lab
 • Disney’s Sing-a-Long Stage Entertainment
 • Joseph van Stage Entertainment
 • Urinetown van Stage Entertainment
 • Maria! Teunis van M-Lab
 • De Winnaar van M-Lab
 • De musical Droomvlucht van Stage Entertainment
 • Miss Saigon Chris van Stage Entertainment
 • Shrek van V&V Entertainment
 • Disney in Concert van Niehe van Lambaart Theaterproducties
 • Musicals in Concert van Stage Entertainment
 • Disney in Concert van Lambaart Entertainment

Prijzen Jamai Loman

Jamai won vele prijzen in zijn musical carriere. Hij won gelijk in het begin van zijn carriere in 2005 al een John Kraaijkamp Musical Award voor ‘Aanstormend Talent’, en het jaar daarna kreeg hij in de categorie ‘Beste bijrol’ de John Kraaijkamp Musical Award. Daarna won Jamai de John Kraaijkamp Musical Award in de categorie ‘Beste mannelijke bijrol in een grote musical’ voor zijn rol als Marius in Les Misérables.

Jamai op TV

Naast zijn musical carriere is Jamai ook op TV te zien in diverse programma’s, en speelt hij verschillende typetjes in diverse tekenfilms. Ook heeft Jamai een aantal singles op zijn naam staan. De meest bekende is Step Right up.

Leuk om te lezen
[et_pb_button admin_label=”Knop sidebar” button_url=”/musicalsterren/” url_new_window=”off” button_text=”Naar alle musicalsterren” button_alignment=”center” background_layout=”light” custom_button=”on” button_text_color=”#ffffff” button_bg_color=”#ce000c” button_letter_spacing=”0″ button_use_icon=”default” button_icon_placement=”right” button_on_hover=”off” button_letter_spacing_hover=”0″ button_border_width=”0″ button_border_radius=”0″ saved_tabs=”all” button_icon=”%%20%%” button_icon_color=”#ffffff” custom_css_main_element=”width: 100%;” button_text_color_hover=”#ce000c” button_bg_color_hover=”#ffffff” button_border_color_hover=”#ce000c” button_text_size__hover_enabled=”off” button_text_size__hover=”null” button_one_text_size__hover_enabled=”off” button_one_text_size__hover=”null” button_two_text_size__hover_enabled=”off” button_two_text_size__hover=”null” button_text_color__hover_enabled=”on” button_text_color__hover=”#ce000c” button_one_text_color__hover_enabled=”off” button_one_text_color__hover=”null” button_two_text_color__hover_enabled=”off” button_two_text_color__hover=”null” button_border_width__hover_enabled=”off” button_border_width__hover=”null” button_one_border_width__hover_enabled=”off” button_one_border_width__hover=”null” button_two_border_width__hover_enabled=”off” button_two_border_width__hover=”null” button_border_color__hover_enabled=”on” button_border_color__hover=”#ce000c” button_one_border_color__hover_enabled=”off” button_one_border_color__hover=”null” button_two_border_color__hover_enabled=”off” button_two_border_color__hover=”null” button_border_radius__hover_enabled=”off” button_border_radius__hover=”null” button_one_border_radius__hover_enabled=”off” button_one_border_radius__hover=”null” button_two_border_radius__hover_enabled=”off” button_two_border_radius__hover=”null” button_letter_spacing__hover_enabled=”on” button_letter_spacing__hover=”0″ button_one_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_one_letter_spacing__hover=”null” button_two_letter_spacing__hover_enabled=”off” button_two_letter_spacing__hover=”null” button_bg_color__hover_enabled=”on” button_bg_color__ho