VRIJDAG Groningen

Noorderbuitensingel 11, 9717 Groningen | 050 305 1400 | Google maps

VRIJDAG Groningen

VRIJDAG in Groningen is een bijzonder theater. Dit theater kan namelijk gehuurd worden door amateurs, op deze manier krijgen zij de mogelijkheid om zich op een goede manier aan het publiek te presenteren. Elk seizoen worden er meer dan honderd voorstellingen gegeven die door zo’n 7.000 mensen worden bezocht. Voorheen heette VRIJDAG ‘Het Prinsentheater’.

VRIJDAG bestaat sinds 1987 en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een gezellig maar ook belangrijk podium voor het amateurtheater in de stad Groningen en omstreken. Naast theatervoorstellingen worden er ook kleinkunst-, theatersport-, dans- en muziekvoorstellingen gegeven.

Open podium

Enkele keren per jaar wordt er een Open Podium gepresenteerd bij VRIJDAG, waarbij beginnende maar ook gevorderde theatermakers, dichters, dansers en muzikanten zich kunnen presenteren aan het publiek. Ook zijn er regelmatig voorstellingen voor kinderen van verschillende leeftijden.

Agenda VRIJDAG

Bij Vrijdag kunt u jaarlijks terecht voor een leuke en gevarieerde theaterprogrammering. Verwacht hier geen grote megaproducties, maar juist kleinere, kwalitatieve voorstellingen in verschillende genres.

Helaas, er zijn geen video’s beschikbaar.

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Contactgegevens VRIJDAG Groningen

Noorderbuitensingel 11 9717 KK Groningen
Telefoon: 050 – 850 71 51
E-mail: info@prinsentheater.nl

Website VRIJDAG

Hoe beoordeel jij dit theater?

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link