Stadsschouwburg Utrecht

Lucasbolwerk 24, 3512 EJ Utrecht | 030 232 4125 | Google maps

Stadsschouwburg Utrecht

U vindt Stadsschouwburg Utrecht op een van de mooiste locaties van Utrecht: in het Zocherplantsoen op het Lucasbolwerk. Het stijlvolle gebouw is in 1937 ontworpen door architect W.M. Dudok en kreeg in 2009 de status van officieel Rijksmonument.

In 2015 wordt het gebouw grondig gerenoveerd en zo veel mogelijk teruggebracht naar het oorspronkelijke ontwerp, rekening houdend met de eisen en wensen van deze tijd.

Zalen van de Stadsschouwburg Utrecht

Stadsschouwburg Utrecht heeft twee theaterzalen, de Douwe Egbertszaal en de Blauwe Zaal.
De Douwe Egbertszaal biedt na de verbouwing plaats aan 850 personen. De zaal is via een unieke heftribune ook om te bouwen tot een kleiner amfitheater met ca. 500 stoelen.

De Blauwe Zaal heeft geen podium maar een vlakke vloer en biedt comfortabel plek aan 175 bezoekers. Wanneer de tribune is ingeschoven is deze zaal ook uitermate geschikt voor grote feesten.

Voorstellingen in de Stadsschouwburg Utrecht

Elk jaar worden er in Stadsschouwburg Utrecht meer dan 450 voorstellingen geprogrammeerd in alle genres van de podiumkunst, waar in totaal meer dan 200.000 bezoekers van genieten! Hiermee mag Stadsschouwburg Utrecht zich zeker een toonaangevend theater voor Midden-Nederland noemen!

Zindering

Stadsrestaurant van Utrecht in de schouwburg. Zeven dagen per week open voor alle Utrechters, of ze nu wel of niet naar de voorstelling komen. Zindering beschikt bovendien over een klein podium. Op de zondagmiddagen kunt u hier terecht voor kleinschalige optredens en een heerlijke lunch. Ontspannen culinair en cultureel genieten, dat is waar Zindering voor staat.

Nieuwsbrief Stadsschouwburg Utrecht

De Stadsschouwburg heeft een maandelijkse nieuwsbrief, wilt u op de hoogte zijn van alle voorstellingen en de gehele agedna, wat dacht u van een voorstelling die is bijgeboekt bijvoorbeeld. Als u zich inschrijft dan bent u de eerste die het weet! Schrijf u hier in.

Agenda Stadsschouwburg Utrecht

Vele artiesten worden er door de Stadsschouwburg geboekt. De diversiteit van het theater is erg groot. Houdt u van cabaret, musical of een toneelvoorstelling, de Stadsschouwburg heeft het!

Contactgegevens Stadsschouwburg Utrecht

Lucasbolwerk 24 3512 EJ Utrecht
Telefoon: 030 – 232 41 25

Website

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.