Schiller Theater Utrecht

Minrebroederstraat 11, 3512 GS Utrecht | 030 231 9380 | Google maps

Schiller Theater Utrecht

Het Schiller Theater is niet meer weg te denken uit het Utrechtse straatbeeld. Al in 1906 werden in dit theater de lustrumfeesten van het Utrechtse Studenten Corps gehouden.

Place Royale

In de dertiger jaren van vorige eeuw bood het Schiller Theater een tijdje onderdak aan het bekende Dansinstituut Wim Cornelissen.

Vanaf de jaren zeventig werd het pand gehuurd door Hennie Oliemuller, waarmee het theater bekend werd door de vele cabaretvoorstellingen. In deze tijd werd het theater ook vernoemd naar dhr. E.Th. Schiller, de ambtenaar van de gemeente Utrecht die veel voor het theater betekend heeft. In de loop der jaren heeft het Schiller Theater vele grootheden in het cabaretgenre voortgebracht, denk aan Tineke Schouten en Herman Berkien.

Aan het begin van de 21e eeuw dreigde het Schiller Theater verloren te gaan, maar in 2003 is het theater in Utrecht aangekocht door Hannie en Steef Schinkel. Hierdoor kon het theater zijn culturele bestemming behouden, en vandaag de dag vinden er nog vele verschillende voorstellingen plaats in dit sfeervolle en intieme theater.

Het Schiller theaters is terecht erg trots dat ze het Utrechts Kleinkunst en het Utrechts Cabaret Festival op de Nederlandse kaart hebben gezet!

Vrienden van het Schiller Theater

Het Schiller Theater vind vrienden belangrijk. Als u vriend word dan krijgt u veel voordelen. zoals:

  • u krijgt direct een speciale korting op (vrijwel) alle komende voorstellingen in het huidige seizoen.

De Vriendpas is geldig voor 1 persoon.

Kaarten reserveren

Kaarten voor een voorstelling kunt u bij het Schiller Theater uitsluitend bestellen via de website. Belangrijk is dat u zich eenmalig dient te registreren voordat u kaarten kunt bestellen. Nadat u uw keuze heeft gemaakt en uw bestelling is geplaatst ontvangt u een e-mail ter bevestiging van uw reservering. De betaling geschied aan de kassa van het theater. De betaling dient u contact te voldoen.

Drie kwartier voor aanvang van de voorstelling kunt u uw kaarten afhalen. Alle gereserveerde kaarten die niet worden gehaald, worden een kwartier voor aanvang in de vrije verkoop geplaatst.

Agenda Schiller Theater

Schiller Theater is er voor toneel, dansvoorstellingen. Maar ook voor trouwfeesten, tentoonstellingen, recepties, lezingen, vergaderingen, poëzieavonden, cabaret, klassieke en benefiet concerten, Vele artiesten komen jaarlijks naar het kleine theater. U beleeft de voorstelling echt, u kunt ze zelfs aanraken!

Contactgegevens Schiller Theater

Minrebroederstraat 11 3512 GS Utrecht
Telefoon: 030-2319380
E-mail: [email protected]

Website

Leuk om te lezen

Op deze pagina van Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop. 

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.