Theater De Dillewijn Ankeveen

Stichts End 57, 1244 PL Ankeveen | 06 31939303 | Google maps

Theater De Dillewijn Ankeveen

De Dillewijn is een theater dat gevestigd is in een oude omgebouwde kerk in het Noord-Hollandse dorpje Ankeveen. Naast het plaats bieden aan voorstellingen op gebied van dans, muziek, toneel en cabaret kan het gebouw ook afgehuurd worden voor onder andere bedrijfsrecepties, trainingen, rouwbijeenkomsten, huwelijksvoltrekkingen en workshops. Een daadwerkelijk multifunctionele ruimte dus!

Veelzijdig aanbod Theater De Dillewijn

Elk seizoen staat er weer een gevarieerde en natuurlijk aantrekkelijke agenda geprogrammeerd in Ankeveen. Op het sfeervolle podium kunnen oud en jong genieten van zowel gevestigde namen als aanstormend talent. Naast theatervoorstellingen worden er ook films vertoond en is er ruimte voor exposities. Kunstenaars, ‘kunstenmakers’ en publiek komen hier samen!

Historie gebouw van De Dillewijn

Het theater is ondergebracht in de voormalige Nederlands Hervormde kerk in Ankeveen. De kerk is gebouwd in 1907 en ontworpen door J. van Dillewijn uit Hilversum, daar komt ook de naam ‘De Dillewijn’ vandaan. Ongeveer honderd jaar na de bouw van de kerk stopte de Hervormde gemeente met de kerkdiensten omdat er te weinig kerkgangers waren.

Op dat moment kon er een nieuwe bestemming aan het kerkgebouw worden gegeven. De nieuwe bestemming moest ten goede komen aan de dorpsgemeenschap. In 2007 werd Stichting Cultureel Centrum Ankeveen opgericht, welke als doel kreeg het exploiteren van het gebouw, het verzorgen van culturele activiteiten en het vergroten van de leefbaarheid in de kern van Ankeveen.

Stichting De Dillewijn

Sinds het najaar van 2014 is Theater De Dillewijn dé ontmoetingsplek in Ankeveen met talloze activiteiten zoals spetterende muziekoptredens, kleurrijke exposities en bijzondere theatervoorstellingen. Het bestuur en de directeur van de stichting worden bijgestaan door meer dan 75 vrijwilligers, die zijn onderverdeeld in verschillende werkgroepen. Zij zetten zich allen met passie in voor De Dillewijn!

Vrienden worden?

Vindt u het een mooi initiatief dat Theater De Dillewijn wordt ontwikkeld? Dan kunt u vriend (of natuurlijk vriendin) van het theater worden. Voor een klein prijsje kunt u per persoon of per twee personen in één huishouden lid worden van het vriendenprogramma. Vrienden genieten van enkele voordeeltjes.

Zij krijgen bijvoorbeeld bij de presentatie van het nieuwe programma voorrang op het kopen van kaartjes, en dan ook nog eens met een mooie korting. De Dillewijn wil graag vrienden met u worden! Op deze manier levert u een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit en de continuïteit van het culturele, veelzijdige programma.

Lekker eten bij De Dillewijn

Gaat u een voorstelling bezoeken in Theater De Dillewijn? Dan is het ook mogelijk om voor de voorstelling te gaan eten bij restaurant LEKR. U kunt hier, op vertoon van uw toegangsbewijs, korting krijgen op uw menu. Meer zin om ergens anders iets te gaan eURof0D6SAoIten?Bij restaurant Loodijk in Ankeveen krijgt u korting op het menu op vertoon van uw toegangsbewijs en bij restaurant Vlaar in ’s Graveland kunt u een speciaal theatermenu bestellen.

Agenda Theater De Dillewijn Ankeveen

De Dillewijn kent een gevarieerd programma aan theatervoorstellingen. Voor de jeugd zijn er leuke kindervoorstellingen, voor mensen die van lachen houden is er cabaret en voor muziekliefhebbers zijn er klassieke en moderne concerten. Neem hieronder een kijkje bij de volledige agenda van het theater.

Contactgegevens Theater De Dillewijn Ankeveen

Stichts End 57
1244 PL Ankeveen
Tel. 06-31 93 93 03

Website

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.