Theater De Nieuwe Vorst

Willem II-straat 49, 5038 BD Tilburg| 013 – 532 85 20 | Google maps

Theater De Nieuwe Vorst

Theater De Nieuwe Vorst

In de Willem II-straat, verborgen in een historische villa, huist een bijzonder theater. De schaal is intiem en warm. Je zit in onze zalen dicht op de huid van acteurs of dansers en na de voorstelling zitten ze aan het tafeltje naast je.

Dit theater heet De Nieuwe Vorst. In het aanbod heeft vermaak de inhoud niet verdrongen, maar gaan deze juist hand in hand. In een ontspannen sfeer en met plezier laten we zien wat ertoe doet.

Missie De Nieuwe Vorst

De Nieuwe Vorst gelooft dat cultuur verrijkt, verbindt en bijdraagt aan een mooiere stad en een mooiere wereld. De Nieuwe Vorst wil hieraan bijdragen door het bieden van een inspirerende, creatieve plek met spraakmakende, diverse en actuele programmering en ruimte voor ontmoeting en uitwisseling. De nieuwe Vorst gaat buiten de gebaande paden, want daar ontstaan de mooiste, meest onverwachte en verrassende dingen. Als verbindende schakel tussen publiek, theatermakers en de stad willen ze een open en betekenisvolle plek zijn waar je makkelijk binnenstapt. In de intieme setting van het historisch pand in het centrum van Tilburg wordt je uitgenodigd je te laten inspireren en uitdagen om samen met ons het theater de wereld te vergroten.

De stad en haar makers

De Nieuwe Vorst maakt veel werk van haar verbondenheid met de stad. Met regelmaat trekken ze de stad in, vertonen daar hun kunsten en – nog belangrijker – ze geven het talent uit de stad een kans. Jaarlijks maken veel jonge makers hier hun eerste voorstelling. Daarmee is de handtekening gezet. Die is betrokken, stads en jong. Kom gerust langs. De Nieuwe Vorst is ook van jou.

Samenwerkingen

De Nieuwe Vorst wil een plek zijn voor Tilburg. Daarom geven ze veel ruimte aan dat wat in Tilburg georganiseerd wordt en aan wat aansluit op onze ambitie de stad te verrijken en te verdiepen. Elk jaar zijn er talloze samenwerkingsprojecten en wordt er ruimte gemaakt voor gastvoorstellingen en festivals.

Met liefde en plezier koppelen ze hierbij theater aan muziek, video, debat, lezing of ontspanning en tonen ze de creatieve programma’s van de gasten.

Agenda

bekijk-de-programmering

 

 

Contactgegevens Theater De Nieuwe Vorst

Willem II-straat 49
5038 BD Tilburg
Telefoon: 013 – 532 85 20
E-mail: [email protected]

Website

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.