Theater Landgraaf in Landgraaf

Kerkberg 4, 6374 ES Landgraaf | 045 531 0929 | Google maps

Theater Landgraaf in Landgraaf

Landgraaf is een gezellige plaats en gemeente in het zuiden van Limburg. De gemeente telt 37.772 inwoners en heeft een oppervlakte van 24,68 km² (waarvan 0,10 km² water).

Historie Theater Landgraaf

Landgraaf is gelegen in de Oostelijke Mijnstreek en de gemeente Landgraaf neemt deel aan het bestuurlijke samenwerkingsverband Parkstad Limburg. De gemeente, waaronder de plaats Landgraaf, ligt op het Plateau van Nieuwenhagen.

Natuurlijk is Landgraaf meer dan een Oostelijke Mijnstreek. Landgraaf beschikt over een prachtig theater namelijk Theater Landgraaf.

Oude Kerk

Theater Landgraaf is gesitueerd in een prachtig oud kerkgebouw waar alle ornamenten nog zichbaar zijn. Theater Landgraaf is omgebouwd tot een zgn. vlakke vloer lijst-theater, met verhoogd podium en valt onder de categorie ‘kleine theaters’. Het maximale aantal zitplaatsen is 160. Het publiek zit dicht bij het relatief lage podium en kan als het ware de artiesten bijna aanraken.

Via een mooie entree (de oude toren) komt u in een smaakvol ingerichte zaal met mogelijkheden tot het creëren van zitjes en/of statafels, dansvloer. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt. Het theater beschikt inmiddels over professionele geluids- en lichtvoorzieningen.

Jeugdtheaterschool Landgraaf

Het Theater heeft een eigen Jeugdtheaterschool. Kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 t/m 21 jaar krijgen iedere week theaterlessen in Theater de Landgraaf. De lessen worden gegeven door ervaren docenten, bijgestaan door regie-assistenten.

Horeca

Voor iedere voorstellingen is het mogelijk om een drankje te nuttigen in de horeca van het theater. En ook na een toneelvoorstelling, klassieke muziek, cabaret, is er tijd genoeg om even na te keuvelen met de artiest, gasten en vrijwilligers onder het genot van een lekker drankje.

Agenda Theater Landgraaf

Jaarlijks is er in Theater Landgraaf weer van alles te zien. Er is een uitgebreid en veelzijdig theaterprogramma dat ieder wat wils biedt. Wat dacht u bijvoorbeeld van een avondje klassieke muziek of cabaret?

Contactgegevens Theater Landgraaf

Kerkberg 4 6374 ES Landgraaf
Telefoon: 045 – 531 09 29
E-mail: [email protected]

Website

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.