Cabaret

Cabaret

Cabaret is populair en vooral in het theater. Iedereen heeft weleens gehoord van grote namen als Freek de Jonge, Herman Finkers, Paul de Leeuw, Tineke Schouten, Karin Bloemen en Lennette van Dongen.

Deze oude rotten in het vaak draaien al jaren mee en trekken ieder theaterseizoen weer volle zowel in zowel grote als kleine theaters. Daarnaast zijn er ook talloze wat minder bekende cabaretiers die ook zeker de moeite waard zijn. Wat dacht u bijvoorbeeld van Mylou Frencken, Ronald Goedemondt, Javier Guzman of Ronald Snijders? Al deze artiesten bezorgen u ook gegarandeerd een avond vol humor en lachsalvo’s!

Op Theaters In Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van nieuwe cabaretvoorstellingen en de verschillende theaters in heel Nederland. In bijna elk theater in Nederland staan elk theaterseizoen wel één of meerdere cabaretvoorstellingen geprogrammeerd.

Bekijk per provincie en per theater waar uw favoriete cabaretier komt!
DrentheGroningenFrieslandOverijsselGelderlandNoord-HollandZuid-HollandNoord-BrabantLimburgUtrechtZeelandFlevoland

Wat is Cabaret

Cabaret is een vorm van entertainment die vaak bestaat uit een combinatie van komedie, dans, zang, poëzie en theater. Iemand die aan cabaret doet noemt men een cabaretier (man) of cabaretière (vrouw). Cabaret kan worden onderverdeeld in verschillende soorten, zoals stand-upcomedy en maatschappijkritisch cabaret.

Veel cabaretiers treden individueel op, maar ook zijn er in Nederland verschillende cabaretduo’s en -groepen zoals Plien & Bianca, NUHR en Droog Brood. Cabaret wordt meestal opgevoerd in theaters, maar ook op televisie en radio en bijvoorbeeld in nachtclubs kunt u cabaret aantreffen. Nederland kent zelfs verschillende theaters die speciaal voor cabaret zijn, hieronder vindt u een aantal van dit soort cabarettheaters.

Speciale theaters

Vrijwel elk theater in Nederland heeft wel enkele voorstellingen op dit gebied op de agenda staan. Toch zijn er ook verschillende theaters die zich hierop gespecialiseerd hebben.

Een heel leuk theater dat zich voornamelijk op cabaret richt is Het Werftheater in Utrecht. Dit cabarettheater zit op een heel speciaal plekje aan de Oudegracht in hartje Utrecht. Er is plaats voor zo’n 100 bezoekers, elke cabaretvoorstelling vindt hier dus plaats in een intieme en gezellige sfeer.

Enkele andere theaters die zich op cabaret richten:

De Kleine Komedie
Dilligentia | Theater | PePijn
• Jansstheater

U ziet het, er is voldoende keus voor de echte fan van cabaret!

Lokaal cabaret talent

Cabaretiers zijn altijd graag geziene gasten in de theaters in de provincie waarin ze zijn opgegroeid of wonen. Vaak boeken deze theaters een aantal extra voorstellingen voor lokale cabaretiers. Wilt u bijvoorbeeld naar Bert Visscher? Uiteraard staat deze cabaretier in theaters in heel Nederland op het podium, maar in ‘zijn’ provincie Groningen wordt hij extra geboekt.

Cabaretfestivals

In Nederland worden grote cabaretfestivals georganiseerd: Het Leids Cabaret Festival, Cameretten en het Amsterdams Kleinkunst Festival zijn voorbeelden hiervan.

Vele cabaretiers zijn door een optreden op één van deze cabaretfestivals doorgebroken. Er wordt op deze cabaretfestivals veel aanstormend talent gepresenteerd, in verschillende genres.

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.