Theaterkerk Bemmel

Markt 5, 6681 AE Bemmel | 06 38732080 | Google maps

Theaterkerk Bemmel

In het Gelderse plaatsje Bemmel kunt u terecht voor een heel bijzondere theateravond, namelijk in de voormalige Rooms Katholieke Donatuskerk.Deze kerk is volledig getransformeerd tot een multifunctioneel theater met een capaciteit van 230 zitplaatsen. Daarnaast zijn er nog een foyer en verschillende kleinere ruimtes.

Stichting Theaterkerk Bemmel

De Theaterkerk is een initiatief van Stichting Kerk Bemmel. Doel van deze stichting is het exploiteren van de Theaterkerk voor een zo breed mogelijk publiek als muziek- en cultuurhuis. Hiervoor spant een grote groep mensen zich vrijwillig in. De primaire taak van de stichting is het verhuren van de theaterzaal en de diverse ruimtes in het gebouw. De exploitatie van de horeca en bar wordt uitbesteed aan exploitant Robert Kuster.

Tevens is hij het eerste aanspreekpunt voor mogelijke huurders en mensen die evenementen willen organiseren.

De kerk

Het kloppende hart van de Theaterkerk, dat is natuurlijk de theaterzaal. Deze zaal heeft een elektrisch uitschuifbare tribune waar plek is voor 240 zittende bezoekers. Er is een vlakke speelvloer aanwezig. Daarnaast is de zaal voorzien van een grid waar geluid en licht aan hangen. Ook zijn er een beamer en videoscherm aanwezig in de zaal.

De eerste ruimte waar bezoekers binnenkomen is de foyer. Hierin is het sfeervolle grand-café gevestigd met een bar en prachtige doorkijkjes naar het vroegere kerkplafond.

Blikvanger van de ruimte is de reusachtige kroonluchter met daarin 65 bollampen uit de oude kerk. Door een schuifwand is naast de foyer de zijbeuk te gebruiken als aparte ruimte voor vergaderingen en bijvoorbeeld repetities. Ook het priesterkoor is een sfeervolle ruimte geworden. Opvallende details aan deze ruimte zijn de fraaie glas-in-loodramen en het hoge plafond.

Daarnaast zijn er nog twee kleine ruimtes te huur die vooral geschikt zijn voor kleinere groepen.

Agenda Theaterkerk Bemmel

Theaterkerk Bemmel biedt een grote variatie aan theatervoorstellingen. Denk aan voorstellingen van grote cabaretiers zoals Freek de Jonge en Javier Guzman, maar ook aan theaterconcerten, kindervoorstellingen en toneelstukken.

Contactgegevens Theaterkerk Bemmel

Markt 5 – 6681 AE – Bemmel
Telefoon: +31 (0)6 38 732 080
E-mail: [email protected]

Website

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.