Toneelgroep Maastricht

Toneelgroep Maastricht

Toneelgroep Maastricht is één van de grote nationale toneelgezelschappen, het stadsgezelschap van Maastricht en het huisgezelschap van Theater aan het Vrijthof. Sinds januari 2015 staat het onder leiding van Servé Hermans en Michel Sluysmans. Zij verankeren Toneelgroep Maastricht in het Limburgse land en richten van daaruit hun blik op de wereld. Een liefdevolle blik die zich vertaalt in verrassende en muzikale voorstellingen, altijd vanuit een positief mensbeeld. Toneelgroep Maastricht wil hét gezelschap zijn waar Limburg trots op is en Nederland en Vlaanderen benieuwd naar blijven.

Muziek speelt een centrale rol

Spraakmakende nieuwe stukken en bewerkingen van bestaande toneelstukken of romans vormen de kern van het repertoire. Toneelgroep Maastricht werkt met drie huisschrijvers: Ilja Leonard Pfeijffer, Jibbe Willems en Frans Pollux. Muziek speelt in alle voorstellingen een centrale rol. Muziek zorgt voor emotie, verbinding en herkenbaarheid. Het gezelschap presenteert zowel grote reisvoorstellingen voor de schouwburgen als kleinere voorstellingen voor de Bordenhal en vlakke vloer theaters. Speciaal voor Limburg wordt jaarlijks tenminste één (locatie)voorstelling over een Limburgse thematiek samen met Limburgse partners gemaakt.

Bekijk meer informatie over Toneelgroep Maastricht.

 

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.