Toneelgroep Theater Utrecht

Theater Utrecht

Theater Utrecht is het Stadsgezelschap van de stad Utrecht. Sinds september 2013 staat het gezelschap onder artistieke leiding van Thibaud Delpeut (1978). Delpeut combineert de verschillende canvassen: locatie, grote zaal en kleine zaal, naar smaak, vertelling en concept.

 

In zijn werk confronteert hij zijn personages met zwarte humor met de gevolgen van hun keuzes. Steeds opnieuw staan zo de dilemma’s en de zoektocht naar zingeving van de individuele mens centraal. Met daarachter de vraag waarom de wereld is zoals zij is en waarom samenleven – zowel op het persoonlijke als het maatschappelijke vlak – vaak zo ingewikkeld is.

Utrecht theaterstad

Utrecht, de Domstad, is vanuit de geschiedenis bij uitstek een plaats van bezinning. Vroeger vanuit religieus opzicht, vandaag de dag vanuit humanistisch perspectief. Op deze plaats, zich verhoudend tot deze historische context, vervolgt Theater Utrecht op eigen, theatrale wijze de zoektocht naar de grote vraag: Hoe te leven?

Aan de hand van een uitgebalanceerd programma van klassiek, modern klassiek en hypermodern materiaal, zullen zij het publiek meenemen op een zoektocht naar de waarde van de grote verhalen in een wereld die soms ten onder lijkt te gaan aan een altijd groeiende complexiteit.

Theater Utrecht wil een gezichtsbepalend gezelschap zijn met een stevige verankering in de stad enerzijds en een landelijke uitstraling anderzijds. De algemene directie is in handen van Jacques van Veen.

Bekijk meer informatie over Theater Utrecht.

Leuk om te lezen