Theater Utrecht

Theater Utrecht, een perfect idee voor een leuk avondje uit! Stad Utrecht is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en er wonen zo’n 330.000 inwoners. De stad Utrecht ligt in de Randstad en het is een toonaangevende beurzen- en conferentiestad. Daarnaast is er op theatergebied van alles te doen.

Page 1 of 3 123

Op zoek naar een theater in een specifieke plaats of stad?

Bekijk ook theaters in: Amersfoort, Austerlitz, Baarn, IJsselstein, Linschoten, Nieuwegein, Soest, Veenendaal, Vianen, Woerden en Zeist. Of bekijk alle theaters in Utrecht.

Beatrix Theater Utrecht

Het Beatrix Theater Utrecht is misschien wel het bekendste theater van de provincie Utrecht. Het is tevens één van de drukbezochte locaties van de stad. Elk jaar bezoeken vele duizenden toeschouwers de voorstellingen in dit theater. Dit theater is de ideale basis voor langlopende musicals die meerdere keren per week opgevoerd worden.

In het verleden werden onder andere Miss Saigon en Dirty Dancing in dit theater opgevoerd. Er zijn regelmatig voorstellingen te bewonderen van onder meer Van Hoorne Entertainment en Joop van den Ende Theaterproducties.

Het Werftheater

Het Werftheater in de stad Utrecht is uw bezoekje zéker waard. Dit intieme theater vindt u, zoals de naam al zegt, aan de werf. Aan de werf van de Oudegracht om precies te zijn, middenin het centrum van Utrecht, onder straatniveau.

De zaal biedt plaats aan zo’n 100 stoelen, wat een voorstelling in dit theater heel speciaal maakt. Er is vooral aandacht voor kleinkunst en cabaret, en u kunt er zowel nieuwkomers als oude rotten in het vak bewonderen. Lees meer over het Werftheater.

Stadsschouwburg Utrecht

Op één van de mooiste locaties van Utrecht vindt u Stadsschouwburg Utrecht. Het gebouw van dit theater is in 1937 ontworpen door architect Dudok en heeft sindsdien enkele verbouwingen meegemaakt. U vindt er twee zalen: de Blauwe Zaal en de Douwe Egbertszaal. De Blauwe Zaal heeft een capaciteit van zo’n 225 bezoekers, ideaal dus voor kleinschalige theatervoorstellingen.

In de Douwe Egbertszaal is plaats voor zo’n 1.000 toeschouwers, ook is deze zaal om te bouwen tot een amfitheater. In deze opstelling is er ruimte voor ongeveer 600 bezoekers. Jaarlijks vinden er meer dan 450 voorstellingen plaats in Stadsschouwburg Utrecht, met een totaal bezoekersaantal van zo’n 220.000!

U kunt er zowel terecht voor de nieuwste voorstelling van bijvoorbeeld Theo Maassen als voor een nieuwe musical met in de hoofdrol Chantal Janzen. Keuze genoeg!

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.