Vajèn van den Bosch zingt LAAT HET LOS

Vajen van den Bosch zingt LAAT HET LOS

Vajèn van den Bosch zing ‘Laat het los’ als Elsa op Musical Awards Gala 2024. Het Musical Awards Gala vindt plaats op 24 april 2024.

Lees meer over FROZEN de musical

Stage Entertainment Nederland kondigt aan dat Vajèn van den Bosch op 24 april voor het eerst als Elsa het meermaals bekroonde nummer ‘Laat het Los’ (Let it Go) zingt op het Musical Awards Gala. Tijdens dit optreden kruipt Vajèn in de huid van IJskoningin Elsa en draagt zij de iconische ice-dress van decor- en kostuumontwerper Christopher Oram. De iconische jurk is handgemaakt, weegt 10 kilogram en bevat meer dan 44.154 stenen en kristallen. Vajèn is vanaf 31 mei te zien in de musical Disney FROZEN in het AFAS Circustheater Scheveningen. De repetities van de musical zijn deze week onder leiding van het creatieve team van Disney gestart.

Het Musical Awards Gala vindt plaats op 24 april 2024 en wordt vanaf 20.25 uur live door de AVROTROS op NPO1 uitgezonden.

Over Disney FROZEN

De musical vertelt het verhaal van de twee zussen Anna en Elsa, in het fictieve koninkrijk Arendelle dat door de verborgen krachten van Elsa in een eeuwige winter is geraakt. Terwijl de kou voortduurt, moeten beide zussen leren dat alleen een daad van ware liefde een bevroren hart kan smelten.

FROZEN is gebaseerd op de meest succesvolle animatiefilm aller tijden en bevat muziek- en liedteksten van Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez. Het script is geschreven door Jennifer Lee en de regie is in handen van Michael Grandage. De choreografie wordt verzorgd door Rob Ashford. De voorstelling heeft betoverende kostuums en een adembenemend decor vol special effects om het betoverende koninkrijk van Arendelle tot leven te brengen.

Het decor- en kostuumontwerp is van Christopher Oram, lichtontwerp van Natasha Katz, geluidsontwerp van Peter Hylenski, video-ontwerp van Finn Ross, poppenontwerp van Michael Curry en de muzikale supervisie is van Stephen Oremus, die ook verantwoordelijk is voor de arrangementen. De musical wordt vertaald door Erik van Muiswinkel, die eerder ook de Disney-musical Aladdin naar het Nederlands vertaalde en hiervoor een Musical Award voor ‘Beste Vertaling’ ontving.

FROZEN ging in maart 2018 in première op Broadway, groeide al snel uit tot de grootste musicalhit van het seizoen en ontving een prestigieuze Tony Award®-nominatie voor Beste Musical. De Nederlandse première vindt plaats op 9 juni 2024 in het AFAS Circustheater Scheveningen.

Meer informatie: www.frozendemusical.nl

Foto: William Rutten

Leuk om te lezen