Voorlopig nieuwe directeur voor Stadsschouwburg Amsterdam

Stadsschouwburg Amsterdam

Voorlopig nieuwe directeur voor Stadsschouwburg Amsterdam
1 -------- (1 stem)
Beoordeling

Dianne Zuidema (45) is voorlopig de nieuwe directeur van de Stadsschouwburg Amsterdam. De raad van toezicht heeft haar per direct benoemd, gezien het vertrek van de huidige directeur Melle Daamen. Hij vertrekt binnenkort naar Rotterdam, waar hij algemeen directeur van Theater Rotterdam wordt.

Zuidema werkte tot nu toe als adjunct-directeur voor de schouwburg. Overigens komt er mogelijk later alsnog een sollicitatieprocedure. De Stadsschouwburg wil zich gaan beramen op een eventuele verandering van de directiestructuur. Naar verwachting begint de werving van een nieuwe directeur niet eerder dan eind van dit jaar.

Stadsschouwburg Amsterdam

De Stadsschouwburg Amsterdam (SSBA) is een theatergebouw aan het Leidseplein in Amsterdam en tevens de naam van enkele inmiddels verdwenen hoofdstedelijke schouwburgen aan de Keizersgracht en het Leidseplein. Het huidige gebouw dateert uit 1894 en is sinds 1982 een rijksmonument.

De laatste jaren profileert de Stadsschouwburg zich steeds meer als het belangrijkste toneelpodium van Nederland. Behalve de premières van huisgezelschap Toneelgroep Amsterdam, spelen ook de andere grote gezelschappen hun grotezaalvoorstellingen in de Stadsschouwburg. In september, aan het begin van het theaterseizoen, vindt in de schouwburg (en in Theater Bellevue en Jeugdtheater De Krakeling) het Theaterfestival plaats, waarin geselecteerde voorstellingen uit het voorafgaande seizoen worden herhaald en diverse toneelprijzen worden uitgereikt.

Daarnaast neemt de internationale programmering met toonaangevende buitenlandse toneelgezelschappen in belang toe. Bij het festival Brandhaarden/Brandstichter kon het Nederlandse publiek de afgelopen jaren kennismaken met onder andere de Münchner Kammerspiele en de Berlijnse Volksbühne en de regisseurs Alvis Hermanis en Katie Mitchell. In 2016 zal het Deutsches Schauspielhaus uit Hamburg met een reeks voorstellingen te gast zijn. Ook tijdens het Holland Festival, waarbij de Stadsschouwburg als centrale festivalkassa fungeert, zijn in beide zalen vernieuwende toneelproducties uit binnen- en buitenland te zien.

Bron: AT5

Voorlopig nieuwe directeur voor Stadsschouwburg Amsterdam
1 -------- (1 stem)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sort by:

Be the first to leave a review.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

 

 

Pin It on Pinterest

Deel pagina