Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

De voorstelling waar je naar zocht speelt niet meer in de theaters.

Klik hier voor het overzicht van huidige voorstellingen

War horse musical

War horse musical

Koninklijk Theater Carre, Stichting Theateralliantie en Holland Festival presenteren War Horse: de unieke voorstelling van het National Theatre of Great Britain en de vernieuwende Zuid-Afrikaanse Handspring Puppet Company.

War horse: het verhaal

War horse musical, mede mogelijk gemaakt door de VandenEnde Foundation, vertelt het indrukwekkende verhaal van de jongen Albert, wiens geliefde paard Joey geconfisqueerd wordt om te vechten in de Eerste Wereldoorlog. Een opmerkelijk verhaal over vriendschap en moed dat mede verteld wordt door middel van baanbrekend poppentheater van de Zuid-Afrikaanse Handspring Puppet Company, waarin ademende en galopperende levensgrote paarden tot leven gebracht worden op het toneel.

Eens in de zoveel jaren, vindt er een ontmoeting plaats waarover generaties lang verteld wordt. Een ontmoeting die ogen opent, vijanden dichter bij elkaar brengt en vreemden met elkaar verbindt. Het verhaal van War Horse is gebaseerd op de roman van Michael Morpurgo, bewerkt door Nick Stafford en gemaakt in samenwerking met The Handspring Puppet Company.

War horse musical wereldwijd

War Horse muscial is sinds de première in Londen in 2007 wereldwijd al gezien door meer dan 3 miljoen theaterbezoekers. De show staat momenteel voor het zesde jaar op West End in Londen voor uitverkochte zalen. De Broadway productie heeft 6 Tony Awards gewonnen. Momenteel speelt de productie in Australië, reist een tourversie door Noord-Amerika en vond in oktober de Berlijnse première plaats.

War horse musical Nederland

Op 14 juni is tijdens het Holland Festival War Horse in première gegaan in Koninlijk Theater Carré. War Horse zal te zien zijn in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, Chassé Theater in Breda, MartiniPlaza in Groningen, Theater Orpheus in Apeldoorn en Parkstad Limburg Theaters in Heerlen. Inmiddels is de speelperiode in Carré wegens succes verlengd tot en met eind september 2014.

Theatervoorstelling War horse in het Koninklijk Theater Carre

Ticketprijzen variëren van 15 euro (rang 4) tot de eersteklas Platinum zitplekken van 79 euro. Let wel op: deze prijzen gelden echter alleen in de try-out periode. Lees verder over War Horse in het Koninklijk Theater Carre

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.