Albert Verlinde over ondernemen in tijden van Corona

Albert Verlinde over ondernemen in tijden van Corona

Directeur van Stage Entertainment Nederland gaat in gesprek met mediaondernemer Yves Gijrath in de nieuwe versie van zijn podcastserie: ‘Een-tweetje met Yves’. Deze podcast wordt in deze periode opgenomen met social distance, wat betekent: via de telefoon. Juist deze tijd roept vragen op; hoe zorgen we dat ondernemen mogelijk blijft, we als bedrijf niet ten onder gaan, we creatieve oplossingen zoeken en we de moed erin houden? Gijrath gaat op zoek naar het zakelijk vaccin en spreekt invloedrijke en inspirerende ondernemers over de impact van de coronacrisis op hun bedrijf en branche.

De 34ste gast in de podcastserie ‘Een-tweetje met Yves. Ondernemen in tijden van corona’ is Albert Verlinde. Mister Entertainment en algemeen directeur en producent van het grote musicalbedrijf Stage Entertainment. Hoe gaat het met de industrie in deze bijzondere tijd en hoe kijkt hij naar de politiek?

‘Heel de branche ligt echt op z’n gat de komende maanden’

Albert begint goedgemutst aan de podcast, maar windt zich op als Yves begint over de laatste toespraak van Rutte, hij vindt dat het kabinet een oneerlijk verhaal vertelt over de theaters, ze suggereren eigenlijk een schijnopening. “Wij werden gefeliciteerd, oh jullie mogen weer open, Carré gaat weer open, ja voor 30 man, dat is niks, dat kan helemaal niet. En ik vind dat er dan net iets langer over nagedacht moet worden. Het is een sector, economisch praat je over 4 procent van het bruto nationaal product, er zijn tienduizenden mensen werkzaam, die allemaal afhankelijk zijn van die optredens, dan moet je gewoon heel eerlijk zeggen: heel die branche, al die mensen, 4 procent van de economie, ligt echt op z’n gat de komende maanden! Er kan niks”.

‘Dat is gewoon dom!’

Als Mister Entertainment heeft Albert uiteraard een duidelijk mening over René Froger die riep dat hij het hardst getroffen is en Linda de Mol die op Instagram klaagt dat ze niet op vakantie kan: “Het is gewoon dom. Punt. Als je je niet realiseert dat je met al je luxe of met je voorspoed of met je tegenslag niets anders bent dan al die andere mensen, dat je vaak nog een enorm pre hebt, omdat je over iets meer reserves beschikt, ja, dan is het gewoon dom, dan moet je je mond houden”.

Tijdens de podcast steekt Albert zijn mening ook niet onder stoelen of banken over de minister van onderwijs, cultuur en wetenschap, Ingrid van Engelshoven en vertelt hij onder andere hoe hij Stage Entertainment zo goed mogelijk door deze crisis probeert te leiden.

Luister de gehele podcast op yvesgijrath.nl of klik hier.

Bron: LXRY MEDIA GROUP 

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link