Alex Klaasen wint de Annie M.G. Schmidtprijs

Alex Klaasen wint de Annie M.G. Schmidtprijs

Naar een initiatief van het Amsterdams Kleinkunst Festival en Buma Cultuur is de Annie M.G. Schmidtprijs toegekend aan het lied Gewoon Opnieuw van Alex Klaasen. Het lied is afkomstig uit het theaterprogramma Showponies II. De tekst van het nummer werd geschreven door Jurrian van Dongen en de muziek werd gecomponeerd door Peter van de Witte. De Annie M.G. Schmidtprijs bekroont het beste Nederlandstalige oorspronkelijke theaterlied van het voorgaande theaterseizoen. De Annie M.G. Schmidtprijs is voor de 28e keer uitgereikt.

Alex Klaasen, Jurrian van Dongen en Peter van de Witte ontvangen een bronzen buste van Annie M.G. Schmidt, gemaakt door Frank Rosen, en een geldbedrag van 3.500 euro. Alex Klaasen is voor de tweede keer genomineerd. Vorig jaar ontving hij een nominatie voor het lied Waarom mensen zingen uit Showponies I.

“De Annie M.G. Schmidtprijs gaat dit jaar naar een lied waarvan de tekst iets van hoop biedt. Muzikaal op hoog peil, een fraaie doorgecomponeerde melodie; de uitvoerende is sowieso de beste zanger van allemaal.” aldus de jury (met onder andere Cor Bakker en Babs Gons) onder leiding van Jacques Klöters, over Gewoon Opnieuw.

Bekijk de reactie van Alex Klaasen:

Het oorspronkelijke plan, om de prijs op maandag 30 maart uit te reiken in Theater Bellevue als opening van het Amsterdams Kleinkunst Festival, kon vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus helaas geen doorgang vinden. In een alternatieve opzet is op vrijdag 10 april 2020 in het NPO Radio 5 programma Volgspot de winnaar bekendgemaakt.

Lees hier wie de andere genomineerden waren.

Voorgaande jaren wonnen onder andere Patrick Nederkoorn, Wende en Yentl & de Boer de Annie M.G. Schmidtprijs.

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link