Boom Chicago’s Rozentheater

Rozengracht 117, 1016 LV Amsterdam | 020 217 0400 | Google maps

Boom Chicago's Rozentheater

Het Rozentheater is gevestigd aan de Rozengracht nummer 117 in Amsterdam. Het gebouw kent al een lange geschiedenis. Het gebouw is een ontwerp van de architecten M. Geldmaker en Z.D. Gulden. Het werd in het jaar 1913 geopend als bioscoop. Enkele jaren later werden er ook variétévoorstellingen georganiseerd.

In de loop der tijd is het gebouw verscheidene keren van naam veranderd. Van Asta naar Capitol naar Mickery, en sinds 1994 wordt het weer Rozentheater genoemd.

Boom Chicago

Boom Chicago is een Amsterdams improvisatiegezelschap. Jaarlijks wordt er een nieuw programma gemaakt dat aansluit op de actualiteit. In 1993 werd het gezelschap opgericht door een groep Amerikanen onder leiding van Jon Rosenfeld en Andrew Moskos. Zij vernoemden het gezelschap naar hun thuisstad Chicago. De optredens van Boom Chicago zijn telkens weer een waar spektakel van snelle improvisatie, video, muziek, stand up, internet en scherpe sketches die elkaar afwisselen.

Er wordt een voorstelling gemaakt die gebaseerd is op de actualiteit en publiekssuggesties. De voorstellingen worden samengesteld door de musical director, de acteurs en de multimediatechnicus. Voorheen speelde Boom Chicago in de Chicago Social Club, maar sinds 2013 zijn ze verhuisd naar het Rozentheater.

Theaterzaal Boom Chicago’s Rozentheater

Sinds het jaar 2013 speelt Boom Chicago in het prachtige Rozentheater. Dit is een multifunctionele revue met een fantastische sfeer. Het is gelegen in het hart van de Jordaan in de stad Amsterdam. De theaterzaal biedt ruimte aan 350 zittende bezoekers aan kleine tafels. Dit is inclusief balkon. Ook is er een mooie bar met plek voor zo’n 250 mensen staand. Ook is er een glas-in-lood-lounge op het balkon van de bar met uitzicht op de prachtige, originele glas-in-lood ramen uit 1913.

Daarnaast is er nog een kleine bovenzaal waar evenementen kunnen worden gegeven tot zo’n 75 bezoekers. Deze zaal is bijvoorbeeld erg geschikt voor workshops, meetings, kleine voorstellingen en besloten diners. Ook zijn er nog twee extra breakout ruimtes die ruimte bieden aan 20 tot 25 personen.

Catering in Boom Chicago’s Rozentheater

Het theater biedt vele mogelijkheden op het gebied van catering. Er kan van alles geregeld worden en er wordt samengewerkt met restaurants in de omgeving als Nomads, Mazzo en Manzano. Het theater is zeer geschikt om te eten, drinken, dansen, lachen, voorstellingen te bekijken en evenementen te organiseren. Elk evenement hier wordt gegarandeerd een leuk feestje!

Evenementen in Boom Chicago’s Rozentheater

Naast de optredens van Boom Chicago zijn er nog veel meer mogelijkheden in het Rozentheater. Er kan echt van alles geregeld worden. Wat dacht u bijvoorbeeld van:

  • Improv jam
  • Adventure Trail
  • Sushi workshop

En dit is slechts een kleine greep uit het aanbod van Boom Chicago’s Rozentheater.

Agenda Boom Chicago’s Rozentheater

Als u nieuwsgierig bent naar het programma van Boom Chicago’s Rozentheater, kunt u op onderstaande button klikken.

Contactgegevens Boom Chicago’s Rozentheater

Rozengracht 117
1016 LV Amsterdam
Tel. +31 (0)20 217 0400
E-mail: [email protected]

Website

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.